2024-12-23
好耐冇嚟牛品打邊爐喇!我最鍾意佢乜都有得食,特別係小食,因為夠多選擇。放題形式,食幾多件自己QR code 落單,唔怕嗌完返嚟食唔晒。一入座店員就推介嗨嗨蟹湯底,可惜我對海鮮敏感無緣一試,但眼見周圍嘅客人枱面都點,入面嘅蟹而且大大隻仲好新鮮。我哋今次食[牛極品套餐],湯底揀咗元氣養生鍋,清清地又下火。藥材味唔算太重,啱返大眾嘅口味。▪️等湯底滾起之前食個鹽酥雞過下口癮,炸得好Juicy,一口咬開仲有肉汁㗎。▪️美國頂級肩胛肉encore左兩轉,口感爽口,牛肉肉質鮮嫩多汁,超讚👍🏻。▪️一定要食美國牛胸腹,雪花均勻,肥瘦比例二八,入口滑靭又不失咬口。▪️好少火鍋放題會有羊食,呢邊仲提供新西蘭羊卷肉,仲要大片又唔會過重羊羶味。▪️兩種豬肉,五花和梅肉,薄薄一片,肥瘦均勻,充滿住豬香味,肉質相當嫩滑和順口,輕輕涮幾秒已經食得,配上湯底,好好味喔。▪️花雕酒雞件,雞味非常濃郁,花雕酒味都好香,雞肉特別嫩滑。▪️宜蘭蔥餡餅外皮仲脆,食嘅時候仲係熱辣辣,入口完全唔膩。▪️每次嚟我都會嚟點呢度嘅招牌DIY芋圓,甜甜香香,冇得彈,正!
▪️宜蘭蔥餡餅外皮仲脆,食嘅時候仲係熱辣辣,入口完全唔膩。