2020-12-06 72 瀏覽
終於同家姐黎食 東京過江龍辣麻拉麵店 鬼金棒 拉麵店以日本妖怪武器為名 店內佈滿日式妖怪面具 仲有激昂嘅打鼓聲職員會提供即棄圍裙 岩晒我呢啲食野唔太小心嘅人 大家落單嘅時候就要用QR code ⁣▪️莞荽辣麻味噌拉麵 $115 (加味玉 $15)家姐見人地話小辣小麻唔夠喉就決定挑戰中辣小麻 點知食到出晒汗 但都食得好過癮 鍾意食辣嘅朋友可以挑戰鬼增級麵上面鋪滿大量莞荽 岩晒莞荽控味玉超流心 蛋液好澎湃咁流出黎濃底濃稠 淡淡味噌味 拉麵相對平時既粗啲 帶嚼勁 掛湯能力還好 但家姐就表示幾鍾意▪️炒豆芽茶辣麻味噌拉麵 $100 (加玉米筍 $15)玉米筍份量十足 質地爽脆 燒得好香口 炒芽菜爽口 除左可以增添口感 仲可以解解膩叉燒肉質非常軟嫩入味 厚厚一層既肥膏入口即融呢款拉麵就揀左小辣小麻 湯底既味噌味相對中辣較突岀▪️大肉飯 $55大肉同樣非常軟腍 充滿油脂香 飯粒分明 醬汁甜甜地 又幾好食整體而言 拉麵份量十足 女仔未必食得晒 個人好喜歡食佢嘅叉燒 鍾意食辣嘅朋友不妨挑戰下

▪️莞荽辣麻味噌拉麵 $115 (加味玉 $15)
莞荽辣麻味噌拉麵  加味玉

家姐見人地話小辣小麻唔夠喉
就決定挑戰中辣小麻
點知食到出晒汗 但都食得好過癮
鍾意食辣嘅朋友可以挑戰鬼增級
麵上面鋪滿大量莞荽 岩晒莞荽控
味玉超流心 蛋液好澎湃咁流出黎

▪️炒豆芽茶辣麻味噌拉麵 $100 (加玉米筍 $15)
炒豆芽茶辣麻味噌拉麵  加玉米筍

叉燒肉質非常軟嫩入味 厚厚一層既肥膏入口即融