2021-11-25
第一次去鯉魚門食海鮮,總括嚟講感覺良好。其中服務員黃秀娟值得一讚!除咗海鮮,其他小菜都值得一試。時鐘佢哋推介嘅咕嚕肉,美極炒飯,同埋佢哋最後送嘅甜品南瓜薏米水都10分出色!因為南大門在條街墜入嘅位置,所以要行晒成條海鮮街,中間就有好多餐廳同海鮮檔喺度兜客,感覺實在唔係太良好。南大門標榜自己冇同任何海鮮檔掛鉤,但係你一出門口就有人馬上帶你去自己相熟嘅海鮮檔!而且仲不停踩其他海鮮檔嘅不是!所以你哋如果去買海鮮的話,可以隨着自己心水,又或者聽佢哋建議都可以!最後我哋幫襯威記,都係佢哋門口嘅男人介紹,但係價錢同質素都唔錯!買咗奄仔蟹,一條瓜子斑,帶子四隻,椒鹽鮑魚,仲有辣酒煮螺!其中我哋四個人叫咗呢啲飯前小食!不得不提椒鹽鮑魚勁好食!同埋南大門都算明碼實價,每位人頭煮海鮮價錢係$140一位,包煮四個餸,超過四種海鮮就每個+100!最後記得要叫海鮮當送海鮮湯俾你地! 仲有每間海鮮檔送嘅水果都唔一樣!