2022-04-02 338 瀏覽
生日梗係要搵好野食,疫情下無堂食,唯有上網四圍睇下有咩好野。係Open Rice 見到 「雞同鴨講」店名好得意,就去試試。店鋪易搵,就在元朗鳳群街花園附近既年發大廈地鋪。未埋到鋪面已經見到有好多人排隊(口碑既保證😍),行埋少少已經陣陣香氣撲鼻🤤 店員好有禮貌,笑容滿面,仲落力為我推介,讚👍🏻經推介後,我揀左一隻豉油雞,賣相很好,外賣包裝用心。回家後急不及待開餐,豉油雞肉質鮮嫩多汁,入味,雞皮到雞肉嫩滑,食完唔會口渴,$170 一隻豉油雞真心可以比美到大酒家既水準,元朗區極少見有咁高質。我配既係薑蓉,雖然係配料,但店家既功夫食得出 絕不馬虎。薑味有層次,口感豐富,襯托出豉油雞更美味,正😋期待試晒店家咁多款菜式。外賣店中既強力推介

店員好有禮貌,笑容滿面,仲落力為我推介,讚👍🏻

期待試晒店家咁多款菜式。
外賣店中既強力推介
2022-04-01
5 分鐘 (外賣自取)
慶祝紀念
生日