去葵廣掃街就真係食得多🤔 嚟食飯都真係第一次🤣 今次同條佬掃完街依然未夠飽,於是就去咗地下呢層嘅車仔麵檔極速醫飽個肚🤰🏻 店舖嘅面積都唔算好細,佔咗幾個舖位!一入去啲姐姐好熱心幫你安排座位💁🏻‍♀️ 呢度啲位好快就坐滿,要食就要早啲嚟霸位!👀❤️ 三餸車仔麵 $46 (跟熱飲,另加餸每樣+$8)☞︎ 辣魚蛋+麻吉燒+雞中翼米線配秘製汁秘製汁真係必叫!沙嗲味突出😙 雖然秘製汁望落去賣相唔多討好,但味道勝過一切,好惹味😛佢嘅辣魚蛋並唔係普通嘅咖喱魚蛋,係用咗陳皮魚蛋呀😍 我至愛!形狀細細粒,口感好紥實彈牙,陳皮味好濃!雞翼都算大隻,而且滷得好入味,都幾出色👌🏻好少見到車仔麵檔有麻吉燒,麻吉燒係魚漿製成,佢特別之處就係中間係年糕餡,口感黏糯,仲可以拉絲添呀😆☞ 醬爆牛丸+ 咖喱魷魚+ 牛腩幼麵配腩汁咖喱魷魚係分開上,個咖喱汁好正,係偏甜嗰種。魷魚爽彈超入味,一食就食唔停😚醬爆牛丸多汁彈牙,牛味同鮮味都濃!牛腩好腍醃得入味而且分量都唔少!❤️ 腸粉 $10腸粉滑溜,醬汁都俾得好足,價錢咁平都幾抵食👌🏻餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)價錢方面都幾抵食,分量又多!👌🏻😎去完掃街過嚟醫飽肚,夠哂方便就腳!
❤️ 三餸車仔麵 $46 (跟熱飲,另加餸每樣+$8)
☞︎ 辣魚蛋+麻吉燒+雞中翼米線配秘製汁
雞翼都算大隻,而且滷得好入味,都幾出色👌🏻

☞ 醬爆牛丸+ 咖喱魷魚+ 牛腩幼麵配腩汁
醬爆牛丸多汁彈牙,牛味同鮮味都濃!
牛腩好腍醃得入味而且分量都唔少!

❤️ 腸粉 $10
腸粉
腸粉滑溜,醬汁都俾得好足,價錢咁平都幾抵食👌🏻

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
2021-08-14