餐廳: 金祥排骨麵
資訊:

2017-12-22 507 瀏覽
今日突然想食排骨麵,所以專登搭車黎試下西環金祥,位於水街,都好出名,最出名就係排骨,係呢區已經有好多了歷史。黎到都已經好多人排隊,我1個人都等左十分鐘先可以入座。黎到就係要試排骨,所以本來想叫排骨麵(我指住圖) ,但落單伙記話:你試唔試下我地招牌排骨? 我話:嘜呢個唔係招排咩?佢話:呢個係急凍肉黎架! 佢話 (指住另一圖) : 你食呢個水餃排骨麵啦,呢個係新鮮排骨, 好奇怪,我唔想食水餃,所以叫了:炸紫菜腐皮排骨麵,單叫,唔係餐。豬扒=排骨 賣相同味都好好,有脆口,夠鬆軟,厚簿適中,好入味,正紫菜腐皮 覺得一般,比較簿,食落味道唔夠,我唔多鐘先,我食過珍珍自家出品,好正嘅紫菜腐皮,覺得呢間無得比。麵都好彈牙,好食,我會再黎。

豬扒=排骨
賣相同味都好好,有脆口,夠鬆軟,厚簿適中,好入味,正

麵都好彈牙,好食,我會再黎。

2017-12-12
10 分鐘 (堂食)