2006-02-22 37 瀏覽
睇左咁多關於明珍排骨飯既介紹,覺得非常之吸引,身為一個土瓜灣人點可以唔試下終於昨日早上同男朋友就走去試下,可能朝早關係,有好多伯伯係度嘆茶,估唔到呢度連點心都有,有點驚訝,大部份都只係$7一籠,價錢都ok,不過,今次目標係排骨飯,點心下一次再,試,一坐低,阿姐就問飲咩野茶,原來有茶壺俾自己倒茶,好過隱,完全係有去茶樓既感覺,阿姐好好招呼,等一左一陣,排骨飯到,唔係好大盅,份量剛剛好夠飽,排骨都幾多,飯蒸得很好,不乾身,排骨既肉汁流哂去d飯度,好夠味,加埋甜豉油去食,哇~正啊~(豉油唔太甜,唔錯),排骨一d都唔韌,而且鳳爪又唔會"林"到甩皮甩骨,好味,食完飯又嘆番兩杯水仙,最後,埋單每人16個大洋,好抵又好食,好過去麥當當食早餐,下一次一定要再去