2021-12-29 22 瀏覽
去開黃埔附近,想食台灣野,經過呢間「你妳」,雖然係外賣店,但都決定要買返幾樣野食先!😝首先我哋叫咗一個滷肉飯,肉汁唔會太鹹,用嚟送飯簡直一流!🤤當中附送一隻流心蛋,隻蛋甜甜地鹹鹹地好正!😋另外我地揀咗芋泥肉鬆吐司,甜鹹嘅配搭真係好喜出望外!芋泥本身算係幾甜嘅嘢食,雖然份量好多不過佢甜而不膩!😚😊食台灣野點可以唔叫鹽酥雞呢?呢個一口鹽酥雞炸得好脆,仲要大細剛好,每粒都好香口好邪惡!😜然後又點咗個芝士肉鬆蛋餅,本身擔心味道會太濃郁,結果芝士唔算有好多,所以唔會好肥膩,咬落去嘅時候可以拉絲,雖然芝士肉鬆算係重口味嘅嘢,但掩蓋唔到蛋香味,成個蛋餅真係冇嘢可以挑剔到!🤩😁最後叫左個仙草大滿貫,叫個豐富啦,有三色芋圓、小芋圓、紅豆、小布丁、水晶,好大兜,我地幾個分黎食先食得晒!🤭😋我仲叫左杯野飲:芝士奶蓋奶茶,好濃既芝士味,奶茶好滑,好大杯好解渴!🤤