2024-11-20
好耐冇去牛大人食火鍋,發現佢有個新套餐,係有日本黑毛和牛食,晚市食火鍋有120分鐘,依個套餐係任食日本黑毛和牛、伊比利亞黑毛豬梅肉、鮑魚盛宴,另外仲會有一次性次海鮮拼盤同和牛牛丸,我星期日19:30前離座,就每位$458,未食過就試吓呢個套餐🔸日本黑毛和牛係A4+級數,夠晒大片,入口即溶,鍾意食牛嘅一定好滿足,不過始終油脂比較多,我都只係食到三碟就已經好滿足🤩🔸呢個套餐包咗海鮮拼盤,今日拼盤有鮑魚、扇貝、蠔、蟶子,每款都好新鮮,款式都係大路受歡迎款🔸鮑魚盛宴,除咗有新鮮鮑魚可以無限任食之外,另外好特別地有三款鮑魚小食,古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚!鮑魚好新鮮夠大隻夠彈牙,平時就火鍋食鮑魚比較多,今次依三款鮑魚小食都幾得意,完全唔同食法,個人比較鍾意柚子燒汁鮑魚,口味清新,味道比較特別🔸伊比利亞黑毛豬梅肉,切得夠晒大片,有唔少油脂,肉質幼嫩唔韌,所以唔食牛嘅朋友都唔使擔心,依款豬嘅質素唔錯都好啱食🔸和牛牛丸係套餐送既,其實嚟牛大人食開嘅,都好大機會試過佢和牛牛丸,口感好爽彈,夠晒爆汁🔸自助區嗰度都有唔少蔬菜款同埋丸類可以拎,我自己就好鍾意火鍋食皇帝菜,呢度啲菜好新鮮洗得都幾乾淨
🔸自助區嗰度都有唔少蔬菜款同埋丸類可以拎,我自己就好鍾意火鍋食皇帝菜,呢度啲菜好新鮮洗得都幾乾淨;另外推介佢嘅芋頭貢丸、紫芋丸,好香芋頭味,同埋出邊比較少見啲
🔸Häagen-Dazs有多款口味,雪糕雪條都有,我就試咗一條藍莓雪條,平時就比較少食啲,原來都幾大條