2020-11-21
來到灣仔找朋友晚飯,睇介紹知道有呢間椰粉湯紅,名字好特別吸引左我,店主打燉湯,對鮮味有份執著,堅持每日嚴選時令食材,以創新烹調製作,做出原食材新鮮健康料理。近年注重養生及食出健康的道理,也吸引到唔少人來潮聖。店位置好方便,走清新路線。主食有幾款蛋包飯,海南雞飯,及主打湯品。首創竹絲海南雞椰香飯套餐$108第一次食竹絲海南雞,感覺到更多滋補,雞更是嫩滑無比,份量不少,雞件件啖啖肉,味道香濃。而椰香飯帶點泰式味道,無雞油飯咁油,健康level up. 想介紹果醬汁非常好味提升層次👍🏻👍🏻套餐包了食療拿杯湯:是日湯款係南瓜芋頭粟米湯,飲到南瓜濃濃香甜,芋頭加添層次,粟米再更加令湯清甜,飲落好順喉,有胃暖舒暢的感覺☺️。湯水真不可少,而家要飲既方便又每日有不同選擇,值得一試。套餐仲有清灼蔬菜:估唔到呢碟菜心苗,大棵但係好嫩,好爽甜,食得出有農家菜鮮甜味👍🏻👍🏻精選和牛椰香蛋包飯$188朋友叫左呢個,先將椰漿混於蛋包飯中同吃,味道別具風味,有特色,椰漿不甜。而和牛肉質軟嫩,味道肉汁香濃。金羅漢果饕生茶,只須加$12.8就可以叫埋呢度既自家製特飲,金羅漢果清潤而不甜,亦係帶出原有清香味,好健康的飲
主食有幾款蛋包飯,海南雞飯,及主打湯品。
首創竹絲海南雞椰香飯套餐$108
湯水真不可少,而家要飲既方便又每日有不同選擇,值得一試。
精選和牛椰香蛋包飯$188
金羅漢果饕生茶,只須加$12.8就可以叫埋呢度既自家製特飲,金羅漢果清潤而不甜,亦係帶出原有清香味,好健康的飲品推介。
整體食得到食材原味道,選材亦健康,有滿滿的療癒感包圍住, 會再來吃。