2024-03-14
呢間韓國過江龍吉列豬扒專門店開咗一排,終於有時間去試吓啦~ 位於中環soho區,餐廳環境舒適,主打吉列豬扒、豬柳同炸蝦,定價稍為貴~ 食物整體質素都唔錯嘅,吉列豬扒香脆唔油膩,可以一試!飲品有好多生果,有啲驚喜!擺盤都幾精緻,每份豬扒都跟咗沙律、麵同飯,仲有好多款醬汁搭配一齊食,可以提鮮同解膩👍🏻🔸番薯芝士吉列豬扒 $198新菜式有6件芝士吉到豬扒,其中3件加咗番薯蓉,面頭輕輕燒過~ 試咗芝士豬扒先,中間位全部都係芝士,仲可以拉絲!芝士味濃,配香脆豬扒都幾好食!加咗番薯蓉就多咗軟棉棉嘅口感,味道層次更豐富!一份有6件份量夠多,女仔可能會食唔晒~🔸吉列豬扒&豬扒套餐 $188吉列豬扒同豬柳各有4件,兩款都好香脆,吉列皮整得幾好,唔會太厚粉又唔會太油膩~ 個人比較鍾意豬柳,感覺juicy啲,中間帶少少粉紅色,肉質較為軟腍!豬扒就相對實少少~ 覺得配少少鹽/蝦醬一齊食,會更鮮味!🔸芒果梳打 $48🔸青提子梳打 $48兩杯都大大杯,幾好飲!而且有好多水果,佔1/4左右~ 芒果香甜唔酸,青提子爽口無核,very good👍🏻
🔸番薯芝士吉列豬扒 $198
🔸吉列豬扒&豬扒套餐 $188