2022-04-02 459 瀏覽
紅茶冰室喺好多地方都有分店 淨係荃灣區都有兩間😎 想輕鬆食個下午茶亦都係一個唔錯嘅選擇嚟㗎 之前食過晏晝覺得食物質素唔錯㗎😺店舖門口有出爐麵包可以選擇 又有蛋撻之類嘅食物 真係有好多港式經典啊🤭冰火脆皮菠蘿油我覺得最好食係呢碟😋 雖然只係簡單嘅菠蘿包再配一片牛油🧈 但係菠蘿包非常軟熟啱啱出爐熱辣辣 再用到切開菠蘿包 放入呢片厚厚嘅牛油 真係滿口幸福嘅感覺🥰 雖然係好邪惡啊 但係非常推介 呢個冰火菠蘿油仲配紅豆冰㗎🥤脆炸雞髀伴薯皇價錢雖然唔算特別平 但係呢度嘅食物真係有一定嘅保證 雞髀炸到外脆內軟 再配埋喺外面少有嘅薯皇真係好開心🍗脆炸雞翼伴薯皇呢碟同雞髀有啲相似 只係雞髀轉咗兩隻雞全翼 鍾意吮骨嘅朋友應該會鍾意呢啲多啲🙈 我就覺得兩碟嘅食物質素都唔錯啦蛋撻呢碟係額外追加 一樣係新鮮出爐 係酥皮蛋撻嚟嘅 食完呢碟更加覺得呢度嘅麵包類食物都非常出色😌 如果大家唔係太肚餓又想簡單食個下午茶☕️ 真係好推介嚟呢度食個出爐麵包或者蛋撻啊

冰火脆皮菠蘿油
冰火脆皮菠蘿油