2016-04-30 1047 瀏覽
食得多中餐西餐,口痕想食下越南菜,叫媽咪介紹啲平靚正既選擇,結果佢就帶左我黎呢間係長沙灣既街坊餐廳,鋪頭細細,但人流不絕,食物仲意想唔到咁高質添!!大約七點幾左右黎到,點知滿左要等位,呀哥仔都好好態度話叫我地等等,大概十分鐘就有人走喇,同時都有五六個人等緊位,生意確係唔錯呀!呢到無論湯粉定撈檬都係三十幾蚊,價錢算幾平架~小食都係廿幾蚊,絕對令人想叫無限架哈哈我叫左鮮蔬札肉雞絲檬粉,而朋友叫左香茅豬排檬粉同生牛肉河粉,小食我地就叫左札肉雞絲紙米卷同烤豬頸肉。講左我個札肉雞絲檬粉先,一拎到黎,嘩,真係個碗大過我塊面多多聲啲粉都好多,最正係佢寫鮮蔬真係有好多蔬菜配料呀!!!除左正常有既炸蒜頭蓉同蔥果啲之外,佢有大量蘿蔔絲,菜絲,仲要有酸醃白蘿蔔添!全部都多兼且好新鮮既感覺,個酸蘿蔔令人非常開胃覺得好健康呀~札肉同雞絲既量都唔少,不過札肉係一條條唔係一片片,所以係少過平時既,但檬粉份量同樣都多,真係岩哂我呢啲大胃王。朋友叫既生牛肉河,牛肉都有6-7舊,河粉量同樣多,最窩心係佢將青檸同芽菜同羅勒葉另上一碟,等客人中意落幾矛就幾多,仲唔會比啲湯湯林哂啲配料添!!!至於香茅豬排同樣係大份量,切左5舊

至於香茅豬排同樣係大份量,切左5舊,我食左舊,都煎得好香同埋味道好夠濃,最重要係肉汁夠哂juicy~~~ 唔算好厚但都ok! 全部都推薦大家叫啊!!
我第一次食呢個米紙卷,$40有4舊,超級好食的!!!入面既蔬菜絲好多之餘,連埋扎肉同雞絲係入面,配料勁豐富!!我忍唔到要叫多個....結果叫左8件($80)
平時慳妹既我一定唔會架,您知幾咁好食啦~~~
豬頸肉同樣係好食既,$28有咁多舊!!!超值呀
不過呢個味道我覺得唔夠香同埋汁太少了,肉質本身係嫩滑既,咬落爽口完全唔韌身但較淡口,唔夠重口味,而且見佢表面都幾多油既,所以味道方面就扣左啲分喇

今餐絕對係驚喜既一餐,份量同味道同價錢樣樣都滿意啊~~推介推介
15 分鐘 (堂食)
  • 米紙捲