4天前
喺將軍澳想食小籠包,都唔係有好多選擇,今日就揀咗黎呢間。周末午市時段,唔算太多人,可能因為咁,環境都比較靜,可以慢慢嘆茶、好好傾計。小籠包都算係皮薄餡靚,一籠可以揀6隻或10隻,配埋醋同埋薑絲,襯熱食都真係幾好味生煎包個包質做得幾好,即叫即煎所以食落熱騰騰,個底香脆,如果入面多d湯就更加好喇!蘿蔔絲酥餅正常水準,唔會太油膩,入面個蘿蔔都幾多汁,夠味,如果再大隻少少就更好喇!賽螃蟹黎既時候係有一隻生蛋喺中間,比食客自己撈入個餸入面,呢種傳統食法終於回歸啦!以往好多餐廳可能因為covid或衛生問題唔提供生蛋,好影響呢個餸,而家咁樣就真係可以原汁原味咁食啦!上海炒飯正常發揮,碟飯個色雖然比較深色,但味道唔會太咸,做番上海茶有濃醬既特色炒油麥菜味道ok,不過明明落單時揀咗少油,但食落卻覺得幾油,呢個就有少少失望。整體黎講,呢餐飯既食物大致唔錯,下次會再去試其他菜式。
整體黎講,呢餐飯既食物大致唔錯,下次會再去試其他菜式。