2025-01-28
千兩,相信大家對呢間連鎖店都唔會陌生,不過今次食晚餐,就真係有d驚喜。驚喜在於呢個是日精選的餐牌,無諗過千兩而家除咗有本身menu的食物之外,仲有新鮮魚獲的選擇。好多白身魚同埋貝殼類都有提供,而且價錢比起好多居酒屋都要抵食我地揀咗“時令魚鮮七點刺身盛”,另外再加咗一隻北寄貝。呢個拼盤賣相好豐盛,魚質新鮮,味道亦好鮮甜,每款魚都有獨特的味道,不過我就唔識分邊款打邊款啦後來問番waiter先知半條鮮魚原來係黑鯛,另外隻北寄貝都真係勁鮮甜除咗呢個拼盤,當然要食下其他壽司同卷物啦!除咗魚生之外,仲食咗串燒。最後,我就飲咗個茶壺湯,可能因為太夜,餐廳無哂蜆,反而帶子就比平時再比多一隻,整個湯好鮮甜,加埋個青檸調一調味,無咁單調得黎,亦都係好暖胃既總結。總括黎講,今晚既晚餐好有驚喜,平時menu既食物保持到水準,而是日精選性價比好高,我地食到差不多最遲一枱先離開,侍應都好禮貌地黎check我地要唔要last order同埋收錢,又唔會做d小動作催促我地離開,整體來說,真係好滿意