2021-10-25
有一段時間冇寫食評啦!今次又到真心推介嘅環節😆 朋友突然話想食燒肉,上OP揀左 燒肉臻 試下用OP 訂左即日,冇幾耐店員打黎,話得返Bar 枱位,問我地介唔介意。本來都唔係幾想嘅,但又唔知轉邊間,唯有繼續啦!但係 🤩 原來坐吧枱位,先係皇道!1. 射燈照住啲嘢食,影相靚,唔係照住個人,坐得耐都唔會熱2. Bar 枱對上嘅抽油煙機,雖然嘈左啲,但係抽油煙極強(同其他唔係Bar 枱嘅位置相比)3. 點解坐吧枱?因為你影完果碟,係會有專人幫手燒埋 😍 仲會幫手剪開埋 🙈 好啱我4. 點解坐吧枱?因為佢除左有啲會幫你燒埋,就算係茄子啦,大啡菇哩啲自己燒,過下癮嘅同時,店員勁細心又專業咁,除左幫手搽同話你知點解要搽牛油,話埋俾你知要燒幾耐,幾時反轉etc所以!好彩有坐吧枱!又有得燒,又有人幫你燒!又有人教你燒!影相有射燈又靚啲 😆講返重點先!想食燒肉,唔想食連鎖店!所以上OP揀左哩間燒肉臻!入到餐廳之後,左邊有Locker俾大家放袋、外套等等,啱哂驚油煙味嘅朋友 (其實你走果陣著返/ 咩返個袋咪又係有😆 不過~係冇咁大陣味嘅😝)Like個Locker! 儲物空間都幾大👍🏻之後呢!坐Bar枱餐廳
今次又到真心推介嘅環節😆
朋友突然話想食燒肉,上OP揀左 燒肉臻 試下
但係 🤩 原來坐吧枱位,先係皇道!
1. 射燈照住啲嘢食,影相靚,唔係照住個人,坐得耐都唔會熱
講返重點先!
想食燒肉,唔想食連鎖店!所以上OP揀左哩間燒肉臻!
之後呢!坐Bar枱
餐廳入面,有一個櫃,專門俾大家斟清酒飲嘅!仲要係任飲!仲要係90分鐘內!前題係,同一枱嘅人,要每人都Join $248 任飲,先可以每人喺90 分鐘內任斟清酒飲 🥲 今次有朋友唔飲酒… 冇得join, 期待下次再試 🥲
一開始,有好開胃嘅前菜 😝
哩到點餐呢,係掃枱面上面嘅QR code ge! 因為都唔係幾想諗,所以分別叫左牛同豬嘅廚師發板 😆
店員話,要由右邊燒到左邊,因為最右邊嘅肉最油。
仲有雞皮串,燒完脆過啲薯片😳
另外係… 懶係食啲蔬菜平衡返心理嘅:茄子同大啡菇😆
日本赤魷魚筒 😋👍🏻
鯖魚 😋👍🏻
最終都其實想飲酒,所以叫左兩杯黎飲下
總結黎講,其實幾中意哩間餐廳,食完會想推介俾大家!
1. 環境唔錯,餐廳嘅位置坐得舒服,感覺上似去緊旅行咁
2. 店員十分專業,會話俾我地知點燒,點解會搽牛油,應該燒邊樣先,講完其實又會幫我地燒埋 ❤️ 好想多謝佢嘅幫忙,咁我地先可以燒下似過下癮,又可以傾下計咁
3. 食物質素係唔錯!會推介牛嘅廚師發板同埋魷魚,大啡菇 😋
都有啲唔好嘅,我地4個人,坐Bar枱難傾計,咁各有各喜好,哩樣又冇咩所謂 😝
今次用OP 訂位,仲有折 ❤️ 每人最後4百幾左右 😋 滿足 👍🏻