2023-01-30 1299 瀏覽
今個新年食咗超級多個盆菜,但係我比較推介喺呢一間「四季盆菜專門店」經朋友介紹,見到呢一間嘅盤菜材料好豐富,而且佢送貨都好快,前一晚訂,第二日下晝就已經即刻可以送貨講返盆菜嘅食材,我地今次叫左佢嘅「       極品金蠔花膠鮑魚盆 (節日限定)」,8-10人份量($1900)。盆菜勁足料,佢嘅鮑魚同蠔豉都好大隻,花膠就算煮咗一陣都唔會太縮水,可以證明佢原本都勁足料。另外佢仲加咗一般盆菜少有有嘅海螺片,超級惹味。而且佢嘅雞送到嚟都唔會太老,就算落盆菜加熱都仲係好OK我最欣賞係佢個醬汁唔會太鹹,就算我減肥唔食飯都會接受到既味道因為我係人日食,所以送貨唔使另外加錢,可以送全香港九龍新界,呢一樣嘢令到我好欣賞。嚟緊嘅節日,除咗食大牌子嘅盆菜,都好建議幫襯吓呢一類型嘅小店

外賣送餐