2023-05-30
📍火夫紅磡黃埔天地百寶坊(第3期)地下G29號舖••••••••••••••••••••••••••••••💝虎蝦濃湯麵 午市套餐 $118+50係我暫時為止覺得最好味的拉麵之一❣️湯底超濃超稠超creamy😍入口蝦味好濃郁、好鮮甜🥰每條拉麵都掛曬汁🤩而且仲要完全唔油膩👌🏻感覺好似飲緊濃郁的龍蝦湯🫕另外呢個招牌炸虎蝦真係超大隻😎外層嘅櫻花蝦炸皮好酥脆🍤內裏的蝦肉本體亦十分爽口彈牙🦐總而言之真係一碗非常鮮非常美味的拉麵💖••••••••••••••••••••••••••••••💝葡提鴨卷呢個一甜一鹹嘅配搭幾有新意😚入口先食到脆口的照燒汁鴨胸🥓咬落再伴隨著爆汁juicy的清甜提子🍇令整體有種清新的感覺✨個人覺得幾過癮、值得一試🌟💝燒牛柳粒外面燒得焦脆,而入面係7成熟左右🍗用上照燒汁調味後再搭配芥末,非常香口😗雖然肉汁豐富但個人覺得有啲韌😂••••••••••••••••••••••••••••••#medmad_forfood_kowloon #虎蝦 #濃湯 #拉麵 #串燒 #鴨胸 #葡萄 #牛柳粒 #火夫 #日式料理 #prawn #tigerprawn #soup #ramen #sk
紅磡黃埔天地百寶坊(第3期)地下G29號舖
💝虎蝦濃湯麵 午市套餐 $118+50
係我暫時為止覺得最好味的拉麵之一❣️
湯底超濃超稠超creamy😍
入口蝦味好濃郁、好鮮甜🥰
每條拉麵都掛曬汁🤩
呢個一甜一鹹嘅配搭幾有新意😚
入口先食到脆口的照燒汁鴨胸🥓
咬落再伴隨著爆汁juicy的清甜提子🍇
令整體有種清新的感覺✨
個人覺得幾過癮、值得一試🌟
💝燒牛柳粒
外面燒得焦脆,而入面係7成熟左右🍗
用上照燒汁調味後再搭配芥末,非常香口😗
雖然肉汁豐富但個人覺得有啲韌😂
#medmad_forfood_kowloon
#虎蝦 #濃湯 #拉麵 #串燒 #鴨胸 #葡萄 #牛柳粒 #火夫 #日式料理 #prawn #tigerprawn #soup #ramen #skewer #duckbreast #grape #dicedbeef #kafu#japanesefood
#紅磡美食 #黃埔美食 #香港美食