上星期決定同媽咪食餐好既☺️ 點知真係無揀錯!晚飯Omakase既價錢分別係$800, $1200 同 $1500~ 💙首先 先付很精緻,有幾款小食放在一起:白色的未來粟米!但真的甜~ 螢光魷魚🦑 海螺🐚 腐竹💙之後有飽滿的真蠔💙來到刺身😍🧡白蝦 (係好細細隻既蝦呀!)🧡象拔蚌 (松貝)🧡火炙過的北寄貝🧡金目鯛🧡鮑魚全部都好新鮮,有牛蒡同春薑作伴菜💙帆立貝海膽三文治!😍😍(師傅話"快影快食"! 要快影快食既原因係唔想紫菜淋~ 超鮮甜!兩者配搭好夾!餐廳有用保溫保濕箱儲存紫菜👍🏼)💙壽司 (全部用赤醋飯😍)🧡海螺🧡野生油甘魚🧡平政魚 (加柚子)🧡赤貝🧡深海池魚🧡鳥貝(係最貴既貝類呀)🧡鯖魚🧡牡丹蝦 + 極品魚子醬 (由養左至少15年的魚入面取出,買既時候係逐粒逐粒計錢咖!🧡赤鯥 (又稱喉黑魚)🧡大拖羅,我的最愛!🧡來自北海道的白海膽 好正呀,所有壽司都😭😭😭😭$800 已經有十件,好抵👍🏼💙鯛魚湯 由7種魚熬製而成,師傅話係十碗煲成一碗,所以係好濃味鮮甜的魚湯呀!💙呑拿魚手卷又係好脆既紫菜~💙最後甜品係自家製柚子雪皅!是Omakase 一個美好的結束😍🤤💙今餐食得超滿足!店員和師傅也是非常
上星期決定同媽咪食餐好既☺️ 點知真係無揀錯!

💙之後有飽滿的真蠔

💙來到刺身😍
🧡白蝦 (係好細細隻既蝦呀!)
🧡象拔蚌 (松貝)
🧡火炙過的北寄貝
🧡金目鯛
🧡鮑魚
全部都好新鮮,有牛蒡同春薑作伴菜
💙帆立貝海膽三文治!😍😍

💙壽司 (全部用赤醋飯😍)
🧡海螺

🧡野生油甘魚

🧡平政魚 (加柚子)
🧡赤貝

🧡深海池魚
🧡鳥貝(係最貴既貝類呀)

🧡鯖魚

🧡赤鯥 (又稱喉黑魚)
🧡大拖羅,我的最愛!

🧡來自北海道的白海膽
好正呀,所有壽司都😭😭😭😭$800 已經有十件,好抵👍🏼

💙鯛魚湯

💙呑拿魚手卷
又係好脆既紫菜~
💙今餐食得超滿足!店員和師傅也是非常friendly ☺️ 師傅還教識左我一啲刺身小知識呢!