2023-08-22
📍#灣仔 #TMK Rap & Rolls第二次食TMK了,今次餐廳週menu同上期有少少分別,又咁平就試下啦😄結果真係喜出望外,感覺有啲似係外國食fusion日本菜😂特別推薦佢哋嘅maki即係卷物,又靚又好味😋順帶一提,灣仔分店位置偏僻,又細間同焗,建議去其他分店坐😜🐑Starter🐟SALMON TATAKI醃三文魚真係幾好食,醬油嘅味道令三文魚嘅鮮甜味更突出😌不過薄切咗,有少少傷心😢🍗KARAAGE CHICKEN熱辣辣嘅炸雞永遠冇得輸,雞本身有嘅味粉,食落好似日式居酒屋炸雞🏮再蘸醬有啲墨西哥風味,好多paprika🌶❌🐟HAMACHI +$28Really disappointed💔薄切都算,仲要碎濕濕咁,夾起散哂,好狼狽🥹🐑Main✨WEST COAST DON依然係必叫之選,好似poke,口味豐富啲😄有啲魚生、炸豆腐、生椰菜,仲要多醬,攪勻食超正💦另外感覺健康啲,因為多菜少飯😆🌱VEGGIE TEMPURA MAKI (V)本身見到素食唔想叫,但係有驚喜,係有心思🤩外皮係有炸過嘅紫菜包住,令到口感有唔同,堅係外脆內軟🤪連餡都係五顏六色,最特別係落蕃薯,仲要幾夾🍠🌈 RAIN
順帶一提,灣仔分店位置偏僻,又細間同焗,建議去其他分店坐😜
🐑Starter
🐟SALMON TATAKI
🍗KARAAGE CHICKEN
❌🐟HAMACHI +$28
🐑Main
✨WEST COAST DON
🌱VEGGIE TEMPURA MAKI (V)
🌈 RAINBOW MAKI +$15
限定餐牌,睇過regular menu係冇架‼️真係必點,外觀精美已經好ig able📸仲要有唔同款嘅魚生,上次切幾舊魚生飯都唔止呢個價啦😎
🐑Dessert
不多說了,之前發過了🤣但是還是推薦ice cream,喜歡popcorn🍿
🍨 POPPIN' ICE CREAM
🍫 CHOCOMONAKA
人均價錢-~$148-191+10%
評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)
食物:🍀🍀🍀🍀🍀
環境:🍀🍀🍀