2016-07-30 608 瀏覽
其實羊⋯⋯⋯⋯⋯⋯都真係我嘅最愛,呢間舖係未搬前,總未有機會去試,難得有機會係觀塘「出job」,同事又就得我,我就建議去呢間重未有機會試嘅舖度啦!睇到餐牌大碗同細碗,同事話我想試好耐,一定要試碗大,但點知⋯⋯⋯⋯大到呢⋯⋯⋯⋯俾佢fake左,一個女仔係無能力ko咁大碗米線,重要叫埋小食,你話呢⋯⋯⋯⋯都係講番d羊,唔「so」易入口,當然我呢d係追求「so 」到暈嘅羊,就差少少距離,但係味道係唔錯,又唔「un」,以為白汋會無晒味,但又唔會,相反我覺得個湯係好好味,都帶有羊嘅鮮味,都滿意!兩位同事都偏好公仔麵,所以佢兩個就揀細碗嘅羊肉麵(但忘記走青)!口水雞,不辣不麻,我覺得係就左香港人口味而設,加上觀塘工業區,大熱天時重食d咁重口味嘅雞,都真係⋯⋯⋯⋯如果可以偏麻d可能帶番出口水雞應有嘅麻辣風味,雞都算嫩口,還可以的!食得太多肉,點都要叫碟菜食下,爽口新鮮,正!順帶一提,如果係lunch hour,都需要等位,所以要係工廠區揀特別風味美食,就早d過來啦!

羊肉米線
羊肉公仔麵
口水雞
食得太多肉,點都要叫碟菜食下,爽口新鮮,正!
西生菜
2016-07-25