2010-11-06 353 瀏覽
同個fd見完面之後,想食個晚餐啦。但又唔想又一城食,因為價錢真係幾貴,而且又要等位。靈機一觸之下,醒起Cityu有間cafe。不過,當我行過學術交流大樓既門口,真係唔相信入面會有間cafe架。雖然係晚市,但人都唔算太多。而且仲有outdoor區域坐,都幾舒服架。紅酒汁燴牛肉其實份量俾我既感覺唔算太多,但食落又唔係咁。牛肉算係偏淋,但又食唔到有鬆肉粉既感覺。個汁既味小小似洋蔥汁,紅酒一都搵唔到。整體上個牛肉都幾好食。而伴菜既薯條真係好食,因為係我鍾意既扭紋薯條。此外,佢地係新鮮炸,所以真係好好食。真係惹味相當。當然,如果牛肉既份量可以多一點,咁就更理想啦。凍咖啡味道還不賴呀,咖啡味真係幾重。而且杯野真係好夠凍,唔算太甜。只係覺得細杯左小小。整體上都唔錯,因為呢個價錢又一城真係無乜邊間食得到。唔介意行遠小小行過黎食個飯,都係一個唔錯既選擇。
雖然係晚市,但人
都唔算太多。而且仲有outdoor區域坐,都幾舒服架。

紅酒汁燴牛肉
當然,如果牛肉既份量可以多一
點,咁就更理想啦。

近鏡

既選擇。