2023-09-11
呢排睇到好多IG post 介紹呢間咖啡店,碰巧工作緣故經過,有機會拜訪一下。一踏入門口我就已經比店鋪貴氣逼人既裝修震懾,心捻:價錢一定唔平。但出乎意料,當我行左一圈,發現比我想象中平,同埋可以接受。其實Bacha主要係賣挂耳咖啡,另外會有茶具,同埋外賣咖啡同糕點。當時就冇幫襯挂耳咖啡,我外賣左杯店員推介既I love Paris, 一個牛角包,兩快磅蛋糕。佢地既咖啡係手冲咖啡,旁邊會配上一盒雲尼拿Cream,同一支糖棒。甘精緻既包裝都只係$50,我覺得物超所值,因爲外面隨便飲一杯咖啡價錢其實都差唔多。但係佢包裝已經係超出左一般外賣包裝既standard, 簡直係咖啡中奢侈品既級別,你係會唔捨得掉左佢!我揀既個杯咖啡,係偏向果香,帶一d酸味,比較清新。由於係手冲咖啡既關係,味道一定同意式咖啡個種濃郁既口感係有分別,加埋cream都唔會覺得膩,如果嗜甜既朋友,不妨攪拌埋糖棒。另外糕點方面,的確就唔算驚艷,味道比較平實,不過就幾符合百年老店既口味,都係比較老式。不過外表包裝就一定唔會令人失望。打打卡係必須的。
但出乎意料,當我行左一圈,發現比我想象中平,同埋可以接受。
我揀既個杯咖啡,係偏向果香,帶一d酸味,比較清新。
不過外表包裝就一定唔會令人失望。打打卡係必須的。