2018-09-27 176 瀏覽
平時食飯多數都係食西餐中餐日本菜嗰啲嘢,所以今次想同女朋友試吓特別啲嘅食物!見到網上好多人介紹呢間嘅雞煲好食,所以都特登慕名而來!入到門口已經聞到好香嘅雞煲味道!好似隻雞已經等緊我食佢咁哈哈!同女朋友叫咗半隻雞,同埋一啲配料,見到網上好多人介紹醉雞煲所以都忍唔住想試吓(雖然本身唔係特別好醉雞煲,但係個樣好似好正)成個湯一送到上嚟已經聞到好香好濃郁嘅花雕酒味道,再加埋望到啲雞就已經流晒口水我覺得呢間雞煲用嘅雞真係好好食,唔怪得知咁多人讚佢呢度嘅用料好好!好彈牙嘅雞再配合濃郁嘅花雕酒湯底,真係絕配!另外叫咗六隻蠔😍😍好肥美,就算熟咗之後都唔會變得好細粒,好有口感!仲叫咗一碟羊肉片,哈哈本人就覺得羊肉片在家最雞湯底個感覺好夾!鍾意食羊嘅不妨一試☺️
見到網上好多人介紹呢間嘅雞煲好食,所以都特登慕名而來!