2021-04-18 594 瀏覽
不嬲都係燒鵝大王嘅擁躉。第一次去食嘅時候,見到個價錢牌會嚇親,因為都偏貴。但係當碟飯嚟到見到個份量嗰陣,再食埋啲燒味,就覺得一啲都唔貴,對得住個價錢。你都識有兩個貼士俾大家。第一,記得要嗌一碟,唔好話一碗。皆因價錢就爭少少,燒味嘅份量亦都會有少少唔同。第二,如果你係多個一個人嚟食,各自嗌兩個單數煩,再互相share,會平啲啲。叉燒飯照舊都係嗌肥叉飯,已上碟嘅都偏瘦,不過就有燶邊,算佢啦。今次叉燒質素好好,夠香夠甜,非常不錯,而且擺碟亦都唔差。燒鵝飯正!今次有燒鵝髀食!燒鵝嘅質素,肥瘦均勻個皮仲係脆㗎。份量一如既往嘅多,燒鵝亦一如既往嘅好味,以呢個價錢食到呢個質素絕對超值。點解標題會話係撞手神,自己意味下啦,哈哈!

你都識有兩個貼士俾大家。

叉燒飯

燒鵝飯

點解標題會話係撞手神,自己意味下啦,哈哈!
2021-04-18