2010-02-24 76 瀏覽
是日自己一個係西貢, 亦要為明日上班的早餐預備一下, 去找那些西式Bakery, 除了大大舊麵包之外, 一係就是烘批, 一係就是那些又乾又油的硬包. 想食返件軟綿綿既咸包, 都係要搵返呢D正宗港式餅店, 才能找到我們喜歡的味道.先說個腸仔包, 是Pizza形式的腸仔包. 味道方面, 蕃茄味重了點而令到個包有點酸味味. 不過整體上的夠軟腍腍既.排包既感覺就比較硬身, 腍腍又甜的麵包才好食的. 始終是硬了一點. 味道是甜美但有點失色.陳福榮, 雖是間比較傳統同普通既麵包店. 但勝在佢夠local, 西頁人點都要撐下local shop既. 不過佢出名既唔係麵包, 而是那些酥餅. 而且價錢唔貴, 屬於抵食之類.

$12 (其他)