2021-04-14 164 瀏覽
今日同朋友收工好想Happy Hour呀,於是就去咗銅鑼灣外街嘅一間餐廳食個飯飲番杯~呢度主要以4courses menu做晚市,不過如果唔夠都可以散叫啲小食填飽個肚~•干邑龍蝦湯🦞•-蝦味濃厚,質感滑身。而且湯入面仲有龍蝦肉,豐富口感。餐廳仲配埋廚師自製嘅小餐包,好香濃嘅芝士味~•蒜片欖油辣椒煎虎蝦 (2隻)🦐•-Appetizer我就揀咗煎虎蝦,師傅利用鐵板保持溫度,即使連埋滿滿嘅橄欖油都唔覺得油膩~另外仲夾埋竹炭包,可以沾埋香辣嘅橄欖油同九層塔一齊食。•澳州M6威靈頓牛柳🥠🥩•-maincourses選擇咗平時餐廳好少有嘅威靈頓牛柳~外皮焗得好靚,好有光澤,切開時有鬆脆嘅聲!而內裡包咗層蘑菇同埋火腿保護牛柳,焗嘅時候都唔怕牛柳overcooked~值得一讚嘅係牛柳keep到medium well,而且肉汁保留到!最後甜品就係香桃雪葩,甜度適中,唔係果汁嘅死甜味,味道相當唔錯~•Whisky Sour🍸•-最後又點少得嚟番杯cocktail chill下呢!面頭有微微嘅泡沫 入口都幾順滑 而且本身fresh嘅口味幾啱中和返啲食物嘅油膩感😏

今日同朋友收工好想Happy Hour呀,
於是就去咗銅鑼灣外街嘅一間餐廳食個飯飲番杯~

•干邑龍蝦湯🦞•
蝦味濃厚,質感滑身。而且湯入面仲有龍蝦肉,豐富口感。
餐廳仲配埋廚師自製嘅小餐包,好香濃嘅芝士味~

•蒜片欖油辣椒煎虎蝦 (2隻)🦐•

•澳州M6威靈頓牛柳🥠🥩•

•Whisky Sour🍸•
最後又點少得嚟番杯cocktail chill下呢!