2024-11-14
今日收工朋友話想去飲杯嘢吹下水,但係又去到食飯時間又想食嘢,要有得飲有得食,就醒起銅鑼灣金朝陽中心有間酒吧質素唔錯,咁就推介佢一齊上去試一試香煎日本刺身帶子伴三文魚籽🐚牛油味好香🧈,因為刺身級,佢地就煎到半熟,咁就面頭有少少煙韌,但係中間係爽身新鮮,推介👍。澳洲M3和牛肉眼扒🐮面積好大,煎得好香,油份都充足,最正係牛味都夠,唔會成口油。烤羊西冷扒🐏羊肉冇乜騷味,肉質比較實淨,啖啖肉。我幾欣賞佢哋兩份主菜嘅配菜都有蒜頭🧄,蒜頭真係主角🤣,吸哂D油香,食落好似薯仔,幾正😋Burial Rites (Hot)🌸☕嚟到酒吧都要飲返兩杯,最近天氣乾燥🍂,我朋友就叫咗一杯花茶,佢話熱茶好清新好舒服 我就叫咗杯Negroni 🍷呢一隻橘子嘅香味好重🍊,如果係個橘子皮一齊咬嘅話,有另類嘅風味,不過個酒味比較濃,怕酒味朋友就要小心啦😝地址:銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期- Midtown 30樓@arcadia@chillchill_aloye#銅鑼灣美食#酒吧#花茶
香煎日本刺身帶子伴三文魚籽🐚
澳洲M3和牛肉眼扒🐮