2021-03-23
難得放假今日特登入黃竹坑行下,One Island South地下有一系列嘅食店,間間都唔錯,不過見到呢間裝修舒服外國Cafe感覺,所以就揀咗呢間食晏!Menu啲圖都好吸引樣樣都好似唔差最後揀咗最大張相嘅滑蛋鰻魚飯,我朋友就揀咗日式炸雞咖喱飯!朋友去咗洗手間,未返嚟所有餐點已經到齊晒!佢個咖喱飯炸雞正常,啲咖喱唔係熱嘅,咖喱汁唔夠咖喱味,薯仔同埋紅蘿蔔都唔入味!最失望嘅係個鰻魚飯,鰻魚好薄,條鰻魚個頭同埋個尾都係硬過石頭,好明顯係放入微波爐度叮熱佢,但係叮過龍!下面滑蛋同埋飯幾乎完全冇汁!我係要問佢攞七味粉撈個飯食先食到個飯,重點係個飯$148,加埋嘢飲+1 $170!竟然比啲咁嘅質素客人🥲最後連杯凍檸茶都係冇茶味,伏到!咁講啦,食得飽嘅,但係絕對唔係收呢個價錢!你如果$60比呢啲咁嘅質素,我都會覺得難食但係唔會詐型!同埋認真對待食物真係好重要!5分鐘都唔使所有餐點出晒嚟,好明顯全部都係預製食物,人均收費$150比咁差嘅碟頭飯地客食😅 餐廳裝修到咁四正真係曬曬個環境!可惜!
朋友去咗洗手間,未返嚟所有餐點已經到齊晒!
最後連杯凍檸茶都係冇茶味,伏到!