當日book咗9點2位,朋友早到,8點20分已到中環,當時我塞緊車因為係Halloween正日,叫咗朋友上去先,佢before 9點已坐低,我朋友已經點咗啲串燒因為我同佢講塞緊車同封路會遲到,期間餐廳嘅staff/經理行埋嚟問兩次,問我朋友另一位幾時到?我朋友答:因為封路,佢喺皇后大道中塞緊車,會盡快。我到咗之後,門口reception無人,我自己坐低,第一時間嗌左支sake,同一碗雞湯,一份雞肝醬麵包(兩樣都唔使燒),因為朋友已點好多串燒,之後無再嗌任何野,去到10點last order 無嘢再加,我哋都極快速度食(佢哋啲串燒仲未燒完上齊),到10點半我哋食得7788(當時同有隔離枱,枱面啲串燒冇郁過,後面仲有一枱,唔知食到咩情況冇睇)突然爆燈,女waitress 行埋嚟比單我哋,話埋數,我問左一句:你哋唔係收11點?點解10點半爆燈嘅?跟著waitress Errr….Errr….Errr話我哋差唔多收工,ok 我哋split the bill,唔好阻人埋數。之後大約1040行出露台食煙,呀經理又開門,話佢哋就嚟收工,之後我哋入返去,當時剩返一壺(around 200ml sake

之後大約1040行出露台食煙,呀經理又開門,話佢哋就嚟收工,之後我哋入返去,當時剩返一壺(around 200ml sake),我哋用極快速度飲完,最後係10:58撳𨋢離開😂我哋隔離枱仲未走😂期間我同朋友比(staff/經理前前後後提醒咗差唔多超過六次😂)

其實張單都成1800蚊,自問都唔算係乞兒😂,但個用餐感覺令我覺得自己好似乞兒😂我自己都係做F&B,未見過人收11點10點半爆燈,呢個係咩玩法?😂我公司收10點半,10點搭8先爆燈,大家自己諗😂😂😂Anyway第一次喺OpenRice寫食評,從來未試過寫衰人😂仲要隔咗幾日條氣都唔順😂😂😂諗吓我有幾咁不愉快😂😂😂

2023-10-31