2021-12-19
科學園絕對係一個假日好去處💕每次過去我都鐘意嚟呢間Hunky Dory 尤其是坐近outdoor位置 望住出面嘅大草地 勁chill😎呢日仲係weekend 見到好多人帶咗小朋友嚟玩 個氛圍同感覺都好正👨👩👦👦當然都因為呢度嘅食物質素唔錯我先會翻嚟啦😌◾英國皇家牛肉漢堡呢個正啊喂🍔五層厚嘅漢堡 分別有生菜/蕃茄/牛肉/芝士/煙肉 牛肉我地揀咗五成熟 說到就到👍🏻嚟到切開見到中間嘅粉紅色 流晒口水🤤煎得好香 充滿肉汁而且肉味好香濃 讚! 伴碟仲有粗薯條同沙律菜🥗夠晒誠意◽韓國小部隊鍋有好多款主打嘅韓國fusion料理🇰🇷每次嚟我都會試一款 今次揀咗部隊鍋 因為真係太耐無飛韓國🥺好想食返啲地道野 韓國拉麵/年糕/冬菇/韓國腸仔同午餐肉 當然唔少得有隻雞蛋比你撈撈🤤比我想像中做得出色 而且辣味好夠🌶️呢個set仲有配咗湯同泡菜tim◾雙重炸脆雞中翼雞翼都幾大隻 炸得好脆 但入囗唔會乾爭爭 仲有肉汁🐔用黑椒同蒜蓉調味 惹味得嚟帶少少香辣感◽Cream Burlee Cappuccino◾Ice Mocha呢度嘅咖啡出色都唔係新聞☕我仍然鐘情於Cream Burlee系列 而朋友揀嘅Moch
當然都因為呢度嘅食物質素唔錯我先會翻嚟啦😌
◾英國皇家牛肉漢堡
◽韓國小部隊鍋
◾雙重炸脆雞中翼
◽Cream Burlee Cappuccino
◾Ice Mocha
呢度嘅咖啡出色都唔係新聞☕我仍然鐘情於Cream Burlee系列 而朋友揀嘅Mocha都唔錯 朱古力同咖啡味都好平均🍫