2022-07-28
今次同朋友揀咗呢間高級餐廳品嘗佢哋嘅【ᴛᴀsᴛɪɴɢ ᴍᴇɴᴜ 】$𝟙𝟙𝟠𝟘♡ 吞拿魚赤身配有機牛油果水菜沙律用上吞拿魚嘅赤身刺身加上牛油果🥑入口非常清爽▫️前菜▫️ 前菜一啲都唔馬虎,賣相精緻⚜️無花果浸汁味道酸酸甜甜,炙燒左口魚壽司炙燒後甘甜魚油滲出, 食落濃郁甘香,入口即溶。宮崎雞肉脆脆雞肉嫩滑,松針黑豆蜜煮口感甜甜糯糯▫️刺身▫️有北海道元貝、鰹魚、鮮吞拿魚腩、伊佐木每款兩片,元貝入口清甜爽滑,鰹魚濃郁香醇,伊佐木魚肉鮮嫩細滑,味道濃郁,帶有豐富嘅油脂,吞拿魚腩更不用多說,入口即溶嘅口感,實在覺得幸福滿滿▫️吸物◾️燒物▫️香噴噴嘅松葉蟹鉗豆腐清湯,清湯充滿蟹肉嘅鮮味,入口清甜甘鯛柚庵燒味道非常好,好香但又唔會死鹹,突出魚嘅鮮味▫️炸物▫️A4宫崎牛西冷吉列吐司,非常之出色,麵包烘得脆口而且唔乾 ,吉列和牛炸得皮薄香脆,入口軟嫩多汁▫️食事▫️照燒宮崎雞腿肉配蘑菇釜飯,雞肉嫩滑juicy搭配蘑菇同燒汁,超級正▫️果物▫️時令果物有三款,作為今餐結尾❤️🍸sᴀᴋᴜʀᴀ呢杯入面有淡淡嘅清酒味同蛋白香🍹sᴜᴍᴍᴇʀ ʟᴏᴠᴇʀ有荔枝、橙汁同西瓜🍉整成,味道酸酸甜甜,幾fresh
佢哋嘅【ᴛᴀsᴛɪɴɢ ᴍᴇɴᴜ 】$𝟙𝟙𝟠𝟘
♡ 吞拿魚赤身配有機牛油果水菜沙律
用上吞拿魚嘅赤身刺身加上牛油果🥑入口非常清爽
▫️前菜▫️
前菜一啲都唔馬虎,賣相精緻⚜️
▫️刺身▫️
▫️吸物◾️燒物▫️
香噴噴嘅松葉蟹鉗豆腐清湯,清湯充滿蟹肉嘅鮮味,入口清甜
甘鯛柚庵燒味道非常好,好香但又唔會死鹹,突出魚嘅鮮味
▫️炸物▫️
▫️食事▫️
▫️果物▫️
時令果物有三款,作為今餐結尾❤️
🍸sᴀᴋᴜʀᴀ
呢杯入面有淡淡嘅清酒味同蛋白香
🍹sᴜᴍᴍᴇʀ ʟᴏᴠᴇʀ
有荔枝、橙汁同西瓜🍉整成,味道酸酸甜甜,幾fresh