2021-06-06
環境方面,睇得出係有心思既擺設,連個mon播放既畫面都要係燃燒住既柴火,真係classic 得黎好modern!🌟Soup of the Day我估係甘筍湯,呢個湯真係好飲既,但又好似少咗啲特色,勝在有口感。🌟Home-made Bread Roll w/ Cinnamon Butter玉桂醬好有特色, 而且亦有好香玉桂味, 但烘過既餐包本身有少少甜味,加埋重甜味既玉桂醬就略嫌有少少過甜, 但整體黎講係好食既。.🌟Fresh Caesar Salad真心超中意沙律加左半熟流心蛋,其他食材如菜、芝士及麵包粒都ok,份量適中。唯一要挑剔係麵包粒唔夠乾脆,但可能係我自己放太耐先食既問題。🌟Signature 10oz Premium NZ Ribeye Steak肉眼黎講係唔差,有牛味得黎又有口感,而且唔會太乾,火喉控制得唔錯,亦對得住呢個價錢!唯獨略嫌平凡,比上不足比下有餘,真心好食,但唔算突出。薯條唔刻意講,幾好食又可refill嘅!🌟Chimichurri Grilled Chicken雞扒就相對有啲感到意外,個人黎講本身唔太好Chimichurri,但竟然同呢個雞扒出奇咁夾!雞扒有平
🌟Soup of the Day
🌟Fresh Caesar Salad
🌟Chimichurri Grilled Chicken
雞扒就相對有啲感到意外,個人黎講本身唔太好Chimichurri,但竟然同呢個雞扒出奇咁夾!雞扒有平時燒野食既焦香感,又有呢個Chimichurri醬既清新感,個感覺好似係食緊熱氣野得黎有D清熱既感覺!雞扒有兩大塊,好岩食肉獸,肉質夠嫩滑,唯一要挑剔係雞皮太燶,但我唔介意, 因為燒野食都係咁。
🌟Chocolate Lava Cake w/ Vanilla Ice Cream
Overcook咗啲啲,但唔太影響味道,雪榚同心太軟要一齊食先爽,因為淨食心太軟會好膩,有凍冰冰既雪榚令口感中和番,但食完又要開始諗減肥。
🌟French Blueberry Cheesecake
普通既甜品,芝士果層太硬,餅底反而腍左,影響左少少口感。
整體嚟講都ok, 唔會太有驚喜,亦唔會覺得失望,真心對得起呢個價錢!