2019-02-23 127 瀏覽
若要說今期流行,最熱門的應該就是台灣茶飲店,短短個多月,香港就開了四五間以黑糖珍珠為主打的茶飲店。不過,今日咁岩經過呢間木衛二被它的裝演吸引到,決定一試。.主打台灣阿里山茶作🍃命名「木星衛星二」呢間台灣過江龍既有機茶同頂級茗茶究竟好唔好飲呢?.眼見闢出一個空間做手沖現泡茶專區,可以睇住店員沖製顯得更加期待。喜歡用藍色做主打,整體帶點文青味道,而店面更有一個大型月亮裝飾,拎著茶飲拍照打卡也不錯啊。.🔹奶霜藍伯爵茶 $34+$3追加蜜香珍珠全部飲品用紫珍壺人手即場沖製。飲品一整杯長長的好像份量好多👍🏻先飲奶霜,好好飲啊😍感覺上好厚同埋都唔算太甜而且滑滑的💦藍伯爵茶入口茶香甘醇,但算係偏淡,另外選了蜜香珍珠,珍珠以茶製成,味較清淡帶少許茶香但口感非常好!!💙下次我一定要試其他味,因為呢杯真係比較淡口😂
🔹奶霜藍伯爵茶 $34+$3追加蜜香珍珠
全部飲品用紫珍壺人手即場沖製。
奶霜藍伯爵茶

下次我一定要試其他味,因為呢杯真係比較淡口😂
外賣自取
奶霜藍伯爵茶