2024-12-06
今日係康城睇完戲諗緊食乜就見到牧羊少年咖啡館😆😆二話不說就衝去食🤤今次我地叫左個二人餐食到好飽❤️而呢到有分室外同室內嘅用餐地方,呢排天氣涼涼哋都可以坐出邊夠晒舒服🤣餐前小食是牛油烤椰菜花配金槍魚蘸醬❤️椰菜花烤得恰到好處,外焦內嫩。配上金槍魚的醬汁竟然係出奇意外地好食😆😆與椰菜花的香脆口感非常搭配。主菜🧡蒜香牛肉碎松露醬雜菇意大利粉意粉的麵條煮得剛剛好,牛肉碎與松露醬的香氣好match !!讓人一口接一口,根本停不下來另一道主菜是🧡法式油封鴨腿伴牛油紅酒汁、薯蓉及烤澳洲西蘭花鴨腿肉質嫩滑,又juicy !油封的做法讓鴨肉保持了濕潤的口感,薯蓉香滑可口,搭配烤西蘭花,讓整體平衡又不失健康感😊飲品我們選擇了❤️黃金蕎麥茶和❤️蘋果蜜桃鮮打紅茶. 黃金蕎麥茶好香,又可以解膩;而蘋果蜜桃茶則帶有清新的果香,完美解渴。😆最後,我們的甜品是Haagen-Dazs 雪糕杯和特濃半熟芝士撻❤️特濃半熟芝士撻,外層酥脆,內裡的芝士流心令人驚艷,絕對是為這頓美食畫上完美句號。😆😆
主菜
🧡蒜香牛肉碎松露醬雜菇意大利粉
另一道主菜是🧡法式油封鴨腿伴牛油紅酒汁、薯蓉及烤澳洲西蘭花
鴨腿肉質嫩滑,又juicy !
飲品