Poking

2023-03-29 885 瀏覽
係有得坐既港島Poke Bowl店🥰‼️作為沙律人,每次出去吃飯都想搵低卡light meal🥗,好多地方Poke Bowl都係外賣多😖呢次比我發現到上環呢間可以慢慢食既堂食Poke店🤤 #kurin沙律地圖 *─────────────*🥙Thai Good Day $88 熱食Bowl顏色好豐富,上檯立即心心眼😍🌈 雞扒同大蝦都好足料😝蝦肉尤其彈牙🦐我選擇左【半糙米飯半沙律🥗+少飯】糙米有咬口帶稍微調味 我鍾意🤭💜(都有全沙律option!)走左醬😛配料唔會太鹹而且配搭得好 中華沙律好味🥰迷你菠蘿粒正好滿足埋我個甜品胃😙🥗Creamy Baby $118朋友叫左少飯,都覺得分量好多🤣‼️三文魚塊份量新鮮足料 牛油果又有豐富蛋白質🥑叫左少醬份量剛好🍴同樣有齊澱粉 蛋白質同纖維🤭總結呢2款Bowl性價比都好高✨️* ─────────────*近地鐵站之餘平日夜晚人唔多,更加可以有自選Bowl/add on甜品乳酪同飲品等(有椰子水🥥)😚👍🏻QR code落單可以自己mix & match🌸P.s.小店用有紋理既白色陶瓷碗(◍•ᴗ•◍)kurin個人感覺比起木碗同紙碗,滿足感高好多~☆* ─
係有得坐既港島Poke Bowl店🥰‼️

*─────────────*
🥙Thai Good Day $88
熱食Bowl顏色好豐富,上檯立即心心眼😍🌈
雞扒同大蝦都好足料😝蝦肉尤其彈牙🦐
我選擇左【半糙米飯半沙律🥗+少飯】
走左醬😛配料唔會太鹹而且配搭得好 中華沙律好味🥰
迷你菠蘿粒正好滿足埋我個甜品胃😙

Thai Good Day

🥗Creamy Baby $118
朋友叫左少飯,都覺得分量好多🤣‼️
三文魚塊份量新鮮足料 牛油果又有豐富蛋白質🥑

* ─────────────*
QR code落單可以自己mix & match🌸

* ─────────────*
評分(〃'▽'〃) 🍮:5/5🥗

木色格調為主,播抒情廣東歌坐得舒服,又有多款低卡熱食Bowl選擇🤭✨️絕對值得一去!

📍Poking @pokinghk
上環蘇杭街121號地舖

想睇更多我既食評同分享 記得follow同like我ig @puddingfoodhk ๑ºั╰╯ºั๑啦🍮
Thai Good Day
creamy baby