2021-01-30
新開嘅文青cafe💓 bench cafe 要行一段路仔先去到,但咁先清幽一點,四圍都係車行,本身以為自己行錯路🤣Open sandwich 🥪 chicken 🐓 with tomato 🍅 and basil 🌿 💰88 (whole portion)佢有half portion但要before 11:30am~佢個包體較硬,切起上嚟都少少困難,但係味道幾好,有啲nuts喺入面,好wheat as well🤣個雞扒都幾嫩,味道都好特別,加上番茄同菜無疑造成一種好fresh嘅感覺💓因為小編特登lunch食少啲嚟食呢間cafe,所以佢個portion我都handle到,但夜晚都haha唔洗食都得🤣個salad sauce都係一貫黑醋味~有種帶返我去Copenhagen嗰陣時食open sandwich嘅feel❤️Hot chocolate 🍫💰(set +6)鍾意佢唔甜,而且好大浸奶味啦因為要夠多奶拉到花丫嘛~所以我都幾鍾意嘅,因為本身好鍾意奶,所以而家啲皮膚就好敏感喇😂😂😂Open sandwich 🥪 club sandwich 💰98試咗朋友一舊覺得呢個冇蕃茄咁fresh啦,但係
Hot chocolate 🍫💰(set +6)
試咗朋友一舊覺得呢個冇蕃茄咁fresh啦,但係咬多兩啖會有好滿足嘅感覺,因為真係總匯三文治咁樣,乜都有👍🏻然後佢嘅pepperoni係好好食,我朋友話佢有浸辣味好有胃口🤣然後佢個但係有勁多黑椒嘅味道,呢款open sandwich就好啱鍾意刺激味蕾嘅朋友嘗試🤡🤡但係因為我唔係好鍾意有咁重黑椒味嘅蛋🤣所以我都係會揀返我嘅蕃茄雞扒open sandwich🤪💗
Hot latte 💰(set +6)
朋友就話好重奶,所以鍾意飲奶嘅朋友可以試吓啦,但唔知點解bench cafe啲coffee全部都好易出泡泡,平時啲Cafe係可能擺喺枱暴露係空氣中一陣先會出泡泡啦,但係呢間Cafe嘅coffee係啱啱拎上枱就有好多泡泡😩有少少扣分位🥺
環境好好,仲試業中,大家去支持吓啦💕💕🙆🏻♀️