2023-08-30 60 瀏覽
🪻為慶祝一週年結婚紀念,決定同老公去食日本餐,我地每年都會搵個好既地方去慶祝,今次都不例外,今次就係屋企附近,見有間係尖沙咀環境好岩我地,其實最吸引既地方係呢度都係Omakase,而家時下愈來愈潮流,而我地都幾鍾意咁樣,因為可以食到好多未知既菜式,咁我地其實都食左好多,其中呢幾款都值得推薦!✨北海道帆立貝壽司首先講佢就係好新鮮,份量好大,好有厚度,每一粒飯都好滑,本身帆立貝既味道都好突出,再加鼓油一齊,味道又再濃厚一點-✨日本合桃小女子呢個名真係好得意,賣相仲要咁靚,用個木架裝住,裡面仲要放著個碟,裡面有合桃,魚干,昆布醉,芝麻係醃製而成的,味道好濃郁,呢幾種夾埋一齊都係第一次食,又真係好好食-✨銀鱈魚壽司呢個銀鱈魚相信好多人都食過,但食到咁新鮮又真係好少見,佢既上層做得好入味,成個壽司都有明顯既鮮魚味道,軟腍質感真係好正-✨一番水雲呢個名都好特別,叫做一番水雲,賣相都好吸引,佢特別加子酸汁,酸酸既味道好好食,再加上爽滑既質地,完全滿足到味蕾-
✨北海道帆立貝壽司
✨日本合桃小女子