2023-05-07 212 瀏覽
本人係一個超級榴槤控,以往都有食過唔同餅店同埋餐廳出嘅榴槤蛋糕,但係都未找到心目中覺得最好食嘅一個榴槤蛋糕,今次見到呢間著名港女打卡餅店都出咗榴槤芝士蛋糕於是就買咗一個返屋企試。榴槤芝士蛋糕免頭有一啲好似椰絲嘅白色嘢,中間就係芝士蛋糕同埋榴槤嘅夾層。每一啖食落去都非常之細滑,入邊亦都食到淡淡的榴槤肉,絕對係鍾意食榴槤嘅人絕對唔可以錯過嘅一個蛋糕,榴槤味非常之重,但係同時之間亦都不失芝士蛋糕應該有㗎香滑,食到悶嘅時候佢表面亦都有一啲嘅椰絲,令到我哋嘅口感可以增添一啲咬口,蛋糕嘅大小剛剛好,如果係一班朋友一齊食嘅話都好容易分,因為蛋糕係正方形嘅設計,所以可以打直咁樣分或者打斜咁分都OK,都幾推薦
外賣自取