2023-12-09 75 瀏覽
今次嚟到食下新加坡菜,雖然佢係一間茶餐廳但裝修華麗,舒服光猛,有大梳化位,適合情侶,一家大細或朋友聚會茶燻鴨飯 基本上成個餐就好似海南雞飯咁,有油飯醬料跟,只不過煮食變了燻鴨胸,鴨胸好軟熟,厚切,有鴨味,個油飯一D都唔肥膩,另外還有一碗紫菜湯跟,簡直係完美 😆海南雞喇沙摻墋 喇沙湯底好正宗,摻墋配合兩款面,一粗一幼唔同口感,好夾,無骨海南雞好軟滑,份量又多, 還有唔同嘅配菜有豆腐卜和半隻流心蛋,好多餸食完都好飽了 😍蛋黃咖央薄餅炸彈 係我最鍾意食嘅咖央,佢係兩層薄餅中間茶滿蛋黃咖央,面頭還加了煉奶,雖然好似好多甜嘢,但配合埋蛋黃中和了,所以成個薄餅食落都唔會太甜 😙焗釀蟹蓋 係原隻蟹蓋,裏面釀了很多唔同嘅配料,有粟米,紅蘿蔔帶出蟹嘅鮮味,中間還有蟹膏,鍾意食蟹嘅必點 😉一口脆魚 脆魚小食,炸得鬆脆,魚肉嫩滑,可以配合埋 甜酸醬一齊食更加野味 😁手工拉茶 係正宗手工拉茶,飲落茶味濃鬱和香滑 👍🏻桔仔話梅水桔仔話梅水係有一粒話梅和桔仔沖的,酸中帶甜,認真開胃 ☺️

茶燻鴨飯

海南雞喇沙摻墋

蛋黃咖央薄餅炸彈

焗釀蟹蓋

一口脆魚

手工拉茶
係正宗手工拉茶,飲落茶味濃鬱和香滑 👍🏻
桔仔話梅水
桔仔話梅水係有一粒話梅和桔仔沖的,酸中帶甜,認真開胃 ☺️