2024-10-12
👧🏻Wodafoodie in Kowloon Bay德福平台最近進駐左新加坡過江龍,有30年歷史既著名豆乳品牌🌱主打新鮮健康吐司、豆乳飲品同甜品,早晨套餐同午市套餐最平$28/$45就有一份吐司連豆乳飲品,岩曬追求健康高蛋白飲食人士😍平日放工時間都要排隊,係最近既人氣No.1🏅✨ 🥪田園慢煮雞扒吐司 $40吐司有超過20款,健身人士可以跟我叫雞扒吐司🐥餡料仲有生菜蕃茄。慢煮雞扒已去皮,完全無油膩感,口感嫩滑又入味🤤吐司四邊夾到好香脆,好少係街買到熱壓toast麵包控一定鍾意🥰🥰成份吐司完全無加額外醬汁,輕鬆食曬一份都零負擔😋✨ 🫘白玉紅豆燒仙草 $44鍾意食仙草既一定要叫呢個!材料有小丸子、紅豆、椰汁、仙草。仙草份量超多,切成顆粒狀,口感彈牙,比台灣既嫩仙草,我更加鍾意呢款🥰撈埋紅豆同白玉一齊食口感豐富,想食得輕盈d仲可以好似我咁叫少甜😉✨ 🍧芋泥豆乳沙冰 $32🥉人氣第三位既芋泥沙冰芋泥綿密,同豆乳沙冰完美混為一體,豆香濃郁,即叫即製,夏天飲真係消暑一流!❄️✨ 🍐木瓜雪耳雪梨豆乳 $36/500ml品牌主打新鮮石磨既豆乳飲品,單係豆奶都有8款唔同口味。木瓜糖水食得多,但配豆乳一齊飲
✨ 🥪田園慢煮雞扒吐司 $40
✨ 🫘白玉紅豆燒仙草 $44
✨ 🍧芋泥豆乳沙冰 $32
✨ 🍐木瓜雪耳雪梨豆乳 $36/500ml
品牌主打新鮮石磨既豆乳飲品,單係豆奶都有8款唔同口味。木瓜糖水食得多,但配豆乳一齊飲原來咁夾,豆香濃郁,木瓜雪耳雪梨帶少少甜味,口感一流☺️ 養生一族一定要試呢個💁🏻♀️
呢到太多吐司、豆乳同糖水想試,例如爆餡芋泥肉鬆🥪、樽裝燒仙草豆乳茉莉花茶、巴旦木仁芋泥豆腐花⋯⋯🤤會再encore 的。
📍 石磨樂豆 (九龍灣)
九龍灣偉業街33號德福廣場1期平台P41號舖