2015-10-29 559 瀏覽
之前見到團購成日賣呢間甜品buffet,雖然平時我都有去呢間野其下既甜品屋食野,但食甜品buffet都係第一次,仲要去到黎深水埗食。結果我都係買左,仲要約左3個細佬一齊去試,琴日終於食到啦。話說團購有大角咀同深水埗擇,見到op d 食評都驚驚地...兩間d評語都係一般。所以最後我都係去深水埗食。我地book左19:30,細佬們19:00到晒仲話一個人都冇唔敢入去...結果去左對面m記坐,我就19:30到達。其實入面都只係得1台3個人既客,呢d時間冇咩人食甜品都正常既。其實入面環境都唔差。之後我地先1人叫左1個只可以叫一次既食物先,除左下面仲有冇影相既"白雪黃金卷"好大件,但入面空心的,雖然幾好味但唔飽肚。趣趣的好好味,有唔會好粉佢呢個比左好多冰底,好少榴槤肉,我之前係其他分店食冇咁少榴槤肉因為一轉可以叫8樣野,所以另外叫左2杯宇治金時特飲,同我最愛吃既芒果河粉及細佬最愛既芝麻糊。因為其他野都幾甜,變左食佢好似冇咩味,所以食佢之前最好飲少少水,清一清個口先食,咁先食到佢d河粉有椰子既香味。唔知係我食唔慣佢生磨,定佢真係唔好食...總之就係唔好有期望會好d食完第一轉,就準入第二轉,我們每個
其實入面環境都唔差。
天使之戀
好大件,但入面空心的,雖然幾好味但唔飽肚。
朱古力窩夫
趣趣的好好味,有唔會好粉
榴槤忘返
芒果河粉
芝麻糊
唔知係我食唔慣佢生磨,定佢真係唔好食...
總之就係唔好有期望會好d
食完第一轉,就準入第二轉,我們每個人先叫了北海道牛奶
北海道牛奶
可能因為食左好多甜野既關係,只係食到佢好滑,但只係食到有少少奶味,如果大家去食可以先食左呢個先。
糖不甩
非常簡單的糖不甩...但佢真係甜到難以接受
呢個朋友叫,因為這不是我所愛....

樓面兩個姐姐幾好人,話說因為我用手食過天使之戀同窩夫,所以隻手有d糖漿痴左上去,但店入面冇toilet 冇得洗手,跟住佢地比左碗水我洗手。全過食野過程,態度都很好。

總結: 本人認為耐沒耐食一次呢d都幾開心架,雖然我係同幾個男仔食,但如果同幾個女仔去食,又唔多人又可以吹下水,唔洗咁貴又唔洗食咁多野,呢個都係一個不錯的選擇。很多女仔都愛吃甜品的。

題外話/補充資料: 團購入面一早講清楚有d野只可以叫一次,所以抵唔抵在乎你食到幾多,正常星期一至四去食1個貴既2個平既,就會抵返條數。我呢d分明就賺晒啦~hehe
2015-10-27
用餐優惠