2016-12-23
今天為爸爸提早慶祝生日飯,所以揀左呢間餐廳鋸扒。所謂新嘗試,係因為未試過係雜貨店(雜貨店內就是餐廳)揀塊靚扒再交比廚師烹調,呢個做法我覺得幾新鮮同特別,亦都與店員更有互動令廚師更明白每位客人口味。小弟對牛既認識麻麻地, 店員好耐心地講解每款牛肉質同口感,那款是適合亞洲人口味,值得一讚!店內環境很整潔氣氛很好,特別是洗手間還有陣陣花香及非常清潔,整體食物幾好食,有下次! Mushroom Soup用料新鮮,非常濃郁及creamy (呢個湯份量2個人share都ok)Grain Bone-in Ribeye + Toulouse & Merguez sausages另外: sidedish配左薯蓉,炒雜菜&沙律肉質不錯, 配埋醬汁味道更美味不過下次會試返一人一塊扒, 今次係4個share, 但份量都夠既原本揀完呢塊諗住食完再整多件WAGYU,但店員話一般都夠食,再叫會太飽同膩,果然真係無位再食WAGYU了仲有叫另一道菜係DIPS來,不過忘了拍,我就覺麻麻地,係個醬幾好食。
Mushroom Soup
Mushroom soup
另外: sidedish配左薯蓉,炒雜菜&沙律
肉質不錯, 配埋醬汁味道更美味
Grain Bone-in Ribeye + Toulouse & Merguez Sausages