2014-04-20
最近咁鬼熱既天氣,食杯冰凍既雪糕,真係無敵, Lab Made尖沙咀既舖頭係室外,買完之後係都要你等下,未食到雪糕仲要咁熱既你實等到傻傻地,等到雪糕黎食一啖實會開心死,而且依間野近期既人氣都幾屈機,差唔多講起雪糕就講起佢。其實我都唔係好清楚咩係分子雪糕,上網就睇得多,D液態氮倒入去個一剎那,D白色煙係咁飛出黎,四周圍即刻全部都係煙,真係幾鬼靚,之後咪身痕想去虐下,係尖沙咀又有Lab Made出現,真係好鬼方便我去食。又就快到中秋節,每年都有機會食到雙黃蓮蓉月,不過雙黃蓮蓉月餅雪糕我又真係未試過,咬左一啖,質感都幾特別,好滑,其實雪糕未必比得上,雪糕既味同蓮蓉既味道真係好似,不過你又會知佢唔係真既蓮蓉,而且味道好濃,雪糕表面灑上類似蛋黃既野, 食落真係似一個結左冰既蓮蓉月餅,真係有驚喜。不過D雪糕溶得好快,所以一定要快D食哂。