2019-04-23 78 瀏覽
今日撞正新年,仲係二月八號呢啲咁唔吉利嘅日期,同男朋友喺尖沙咀行完街之後,決定搵咗間食中菜嘅餐廳嚟慶祝新年行到莆田嘅門口,真係多人到迫爆,好多人等緊位,我哋都唔執輸即刻攞返張飛呢間餐廳俾人嘅感覺真係唔錯架,d餐具乾淨企理,有唔同嘅茶俾你揀,而我哋就揀咗菊花茶侍應同我地講因為比較多人,所以都需要等返一段時間,所以佢就俾咗一碟開胃菜俾我哋食住先我哋嘅新年套餐第一道菜,叫做鴻運發財撈起第一次食呢味菜,侍應一路講住祝福嘅說話一路幫我地將啲餸撈起,感覺真係鴻運當頭啊呢道菜叫做媽祖麵線,呢道菜係我非常喜歡嘅,入邊有不少豆卜同埋海鮮,個湯清清地,非常好味而呢一度叫做酥炒芋芯,入口甜甜地,外皮好鬆脆,味道唔錯呢一度咁可愛嘅菜,叫做黃金荷葉包,佢食飯係將左邊嘅洋蔥炒豬肉夾落去呢個熱辣辣嘅包入面食,味道一流你一雙椒鹽豬手好推介大家去食呀,餐廳好細心預備買手套俾我哋盡情享受呢一隻豬手呢隻豬手雖然肉唔多,但佢嘅外皮燒到非常之趣,真係好想再要多一隻
我哋嘅新年套餐第一道菜,叫做鴻運發財撈起
而呢一度叫做酥炒芋芯,入口甜甜地,外皮好鬆脆,味道唔錯
2019-02-08
20 分鐘 (堂食)