2023-03-29 140 瀏覽
💛好味指數:4.6/5💛💜回頭指數:4.6/5💜牛摩真係我嘅童年回憶,新都城分店眨吓眼已經開左數十年,估唔到將軍澳區又開分店,梗係要支持吓🤣調景嶺分店嘅牛摩裝修勁靚,而且環境好光猛乾淨,牆身勁大個牛摩公仔鍋,勁吸睛🤩✅午市極品美國牛小排放題$299🔸湯底博多美人骨膠原啫喱雞白湯+$10呢個湯底一定要試吓,無論配牛肉定係菜都好好味,而且有個牛摩公仔樣骨膠原啫喱,都幾有特色,唔使3分鐘就煮溶咗🤣🤣🤣另外選壽喜燒湯底,味道甜甜地,最重要係附送雞蛋沾牛肉一齊食🥚🔸肉類叫咗極品美國牛小排、SRF 美國和牛、美國極上黑豚肉、美國IBP牛板腱、牛舌、豚肉🥩牛小排油脂分佈好均勻,肉質軟腍☺️而且牛肉味香濃,可以主力食呢款😌另外個牛質素都唔差,牛肉都係偏向薄身,想試多幾款都Ok😙最特別係居然有羊肉卷食,放題真係比較小見😯🔸海鮮有海蝦、廣島蠔、青口、魷魚仔、帆立貝、加拿大翡翠螺,海鮮選擇都幾多🦐🔸自助區有前菜、蔬菜、丸類、熟食、飲品、甜品同低脂乳酪雪糕🍦選擇種類非常多,仲有部份可以掃qrcode 落單😀講下特別少少嘅嘢,比較少見放題有苦瓜同羽衣甘藍選,咁啱呢兩樣我都食又好少攞黎打邊爐,估唔到都幾好味😊另外推
💛好味指數:4.6/5💛
💜回頭指數:4.6/5💜
✅午市極品美國牛小排放題$299
🔸湯底
博多美人骨膠原啫喱雞白湯+$10

🔸肉類

🔸海鮮

🔸自助區
另外推薦吓乳酪雪糕&泡芙,呢度嘅泡芙都幾好食㗎,不過乳酪雪糕次次都食兩杯以上🤣仲砌咗個好靚嘅聖誕樹乳酪雪糕🎄

🐻總結
湯底造型幾有特色,選擇種類非常多,食到飽住個肚走😆
📍牛摩 (將軍澳)
將軍澳調景嶺景嶺路8號都會駅2樓L2-K01A及L2-039號舖