話說琴日臨收工時得知媽媽去了調景嶺逛街,於是小妹決定收工後去調景嶺「突擊」小妹媽🤭。遠看望到媽媽專心地購物,小妹靜雞雞走到媽媽背後,用手指篤篤她膊頭🤭,媽媽看見小妹後居然冇嚇親,反而仲話😚🧑🏼‍🦳「行到又攰又肚餓,不如去食火鍋吖!」👩🏻「好呀!我頭先行過嚟見到有牛摩丫,不如去嗰度囉?可以休息吓又可以食餐飽,最多我幫你拎野飲😁」🧑🏼‍🦳「好呀😃就咁決定啦🫶🏻」入座前先揀食邊個level 嘅肉肉及湯底,小妹與媽見到有個價錢好抵食的《極品牛肉眼》餐,仲包埋食阿古豬,最終決定咗係佢啦🙌🏻而湯底我哋加錢升級要「長野蘋果湯」及「牛摩別注版:博多美人骨膠原啫喱雞白湯」。🍎長野蘋果湯聞落有少少蘋果香,湯底清得嚟帶甜,好特別喎!原來蘋果都可以打邊爐😸,就好似平時飲開的蘋果水、蘋果生津茶,好似會好健康😁🐔博多美人骨膠原啫喱雞白湯湯底係一嚿濃縮版的雞白湯牛摩造型啫喱,加熱後再慢慢溶化,味道係會有濃郁變清淡,開頭可能會唔習慣,因為比較重口味,但係越滾越好食😋除咗湯底、肉食之外,仲可以任食多款美食連自助放題,有吉列炸蠔又有雞皮餃子、壽司前菜、各式蔬菜、汽水果汁,如果想飲啤酒仲可以加錢享用。牛摩座位舒適,怕熱的小

🧑🏼‍🦳「行到又攰又肚餓,不如去食火鍋吖!」
🧑🏼‍🦳「好呀😃就咁決定啦🫶🏻」

🍎長野蘋果湯

🐔博多美人骨膠原啫喱雞白湯

除咗湯底、肉食之外,仲可以任食多款美食連自助放題,有吉列炸蠔又有雞皮餃子、壽司前菜、各式蔬菜、汽水果汁,如果想飲啤酒仲可以加錢享用。牛摩座位舒適,怕熱的小妹都覺得冷氣夠涼爽,唔會越食越熱流晒汗😇

豬牛羊肉們、薄切、快熟,令小妹媽覺得好似食咗好多咁🤭,感覺上冇咁邪惡!極品牛肉眼&阿古豚梅肉十分吸引,羊肉夠騷、雞肉也頗嫩滑,非常適合喜愛肉食的朋友嚟擦餐飽😙

另外餐廳仲推出咗新嘅3小時任食優惠[留意番,呢兩個推廣套餐如要享用3小時優惠,則需以正價計算。人均滿250就可用],好似唔錯喎,下次留意吓先😙
升級湯底
  • 極品牛肉眼
  • 雞皮餃子
  • 羊肉
2025-01-22 1694 瀏覽
今次放工嚟食呢間牛摩,一直係我候選名單之內,因為佢嘅吉祥物牛摩仔實在太得意啦!所以湯底我特登揀博多美人骨膠原雞白湯,除了貪佢夠滋潤美顏,望住牛摩仔的造型啫喱溶化變成湯底感覺好治癒,雞白湯味道好濃郁,由於一人一鍋,男友點了港式番茄薯仔湯,酸酸甜甜十分醒胃。由於我們點了LV4特級牛小排(成人價錢$288)嘅任食套餐,連同其他LV1-3的阿古豚梅肉、精選牛肩胛及星級牛肌腹的所有火鍋配料都食到,都有超過30款之多,還未計出面任食的自助放題區的配料呢。先講特級牛小排,雖然好薄切,但油花分佈好靚,入口非常有牛味,肉質好軟嫩;牛肩胛油花相對較少,但肉質細嫩有彈性;至於阿古豚梅肉油花霜降部份多,入口仍帶有油脂甘甜,口感非常柔軟。其他火鍋配料太多就不逐一點評了,但個人最推薦是爽口的蟹籽墨魚滑,仲有海鮮類的大蝦、青口、帆立貝,全部都幾新鮮;仲有好多款炸物熟食,大胃王記得要食埋肉碎勁多的溫泉蛋牛摩飯,亦建議亦可以點多幾隻溫泉蛋,醮肉類一齊食更好食。自助放題區幾乎各式蔬菜及丸類均有,最驚喜係飲品區,罐裝汽水、茶類,甚至沙冰都有。最後係我最重視的甜品,除有北海道牛乳乳酪雪糕,仲有布甸、啫喱、糯米糍、麻糬、忌廉泡

最後係我最重視的甜品,除有北海道牛乳乳酪雪糕,仲有布甸、啫喱、糯米糍、麻糬、忌廉泡芙等,仲有爆谷,但我已經食唔落,唯有下次嚟再試。
2025-01-21
2025-07-03 0 瀏覽
在調景嶺的「牛摩」火鍋店,我最近享用了一頓極具滿足感的火鍋晚餐。餐廳的裝潢現代舒適,氣氛輕鬆,非常適合與朋友聚餐。我們首先點了特級牛小排,牛肉的質地非常鮮嫩,燙煮後更是多汁,吃上一口真的讓人驚艷。接著,我們選擇了博多美人骨膠原雞白湯拼麻辣鴨血湯,白湯滑順,雞肉的鮮香與膠原蛋白的濃郁相得益彰;而麻辣鴨血湯則是辣味十足,鮮香撲鼻,讓人食指大動。炸雞軟骨是另一道必試的美味,外脆內嫩,搭配上特製的醬汁,真是令人一試成主顧。紫金地瓜丸的口感也相當特別,外層酥脆,內裡軟糯,甜味恰到好處,讓人回味無窮。最後,我們還點了阿古豚梅肉,肉質鮮美,脂肪適中,燙煮後的口感非常滑順,與火鍋的搭配完美無瑕。總結來說,「牛摩」的火鍋菜品新鮮,湯底選擇多樣,服務態度良好,值得推薦。如果你在調景嶺附近,不妨來試試這家火鍋店,保證會讓你大快朵頤!

2025-06-19 151 瀏覽
來到一個非核心區,預咗係美食沙漠。有一間火鍋放題,確係喜出望外。日式裝修,新淨又舒服,有QR下單,又有自助區。而家嚟食仲有promotion,升級仼食3小時。一人一鍋,湯底選擇多。揀左博多美人骨膠原啫喱雞白湯同埋關東風壽喜燒。不得不讚佢地個鍋勁快就滾,秒速已經食得,對於火鍋放題真係好重要。Lv 4 晚市特級牛小排肉類方面,除左要狂刷特級牛小排,仲有阿古豚梅肉、精選牛肩胛同埋星級牛肌腹。另外,溫泉蛋牛摩飯都唔好錯過。海量牛肉,紫菜,再加溫泉蛋,如果唔係要留肚,一定食多幾碗。雖然錯重點,但炸物都好有驚喜。雞皮餃子拍得住出面既質素,仲有吉列炸蠔,lv4仲有腐皮蝦寶。如果想過下口癮食壽司,比埋三文魚腩你。食完正餐想食甜品、有泡芙、爆谷、麻糬同埋啫喱杯等既甜品,仲有部雪糕機比你玩。飲品除咗罐裝同紙包,仲有沙冰同咖啡機。

日式裝修,新淨又舒服,有QR下單,又有自助區。

而家嚟食仲有promotion,升級仼食3小時。

Lv 4 晚市特級牛小排

如果想過下口癮食壽司,比埋三文魚腩你。

飲品除咗罐裝同紙包,仲有沙冰同咖啡機。
2025-06-17
2025-06-12 261 瀏覽
📍牛摩😘$259任食特級牛小排👍~特級牛小排+安格斯牛肉任食套餐特價 $259😍勁抵👍~特級牛小排😍油脂分到平均😛肉質鮮嫩❤️接近入口即溶☺️仲要非常有牛味🤪食咗十幾碟 正呀😘~阿古豚梅肉😍好耐冇試過打邊爐食到咁正嘅豚肉❤️食落口感好似和牛咁😘接近入口即溶👍🏻~炸蟹鉗❤️估唔到呢啲地方都有得食蟹鉗😛質素仲要好高😍炸得勁熱😛媲美酒樓👍🏻~蟹籽墨魚滑☺️墨魚滑爽口彈牙😍上面嘅蟹籽亦都好香👍~餐廳嘅自助吧應有盡有😍有齊各種蔬菜😘響鈴炸物壽司都有👍🏻飲品種類亦都非常之多🤪👍🏻甜品仲有泡芙蛋糕💕~北海道牛乳乳酪雪糕香濃牛乳😍配上乳酪雪糕🤪食到停唔到口☺️😘~總括而言😍呢餐食到勁飽勁滿足😎下次有機會一定再嚟食呀🤩📍牛摩 (將軍澳)將軍澳調景嶺景嶺路8號都會駅2樓K01A及039號舖
📍牛摩😘$259任食特級牛小排👍

甜品仲有泡芙蛋糕💕

~北海道牛乳乳酪雪糕
香濃牛乳😍配上乳酪雪糕🤪食到停唔到口☺️😘

~總括而言😍呢餐食到勁飽勁滿足😎下次有機會一定再嚟食呀🤩

📍牛摩 (將軍澳)

將軍澳調景嶺景嶺路8號都會駅2樓K01A及039號舖
2025-06-03 256 瀏覽
呢日黎到調景嶺呢間牛摩打邊爐, 無論天氣凍定熱都好想打邊爐,呢日真係滿足哂我D 慾望! 我地叫左LV. 4 既特級牛小排, 佢既肉味真係夠哂濃厚, 同埋上枱都好快, 唔會話我地叫左要等好耐, 叫完之後都係5分鐘就到~ 出面就有D 菜, 丸, 等等, 仲有爆谷, 豆腐可以拎! 野飲就有氣水同埋無糖茶, 估唔到軟雪糕係沖繩海鹽味! 真係好正! 牛小排好有牛香, 我地仲叫左一個壽喜燒湯底, 一個雞白湯湯底, 壽喜燒配牛肉真係一流! 跟住佢QR CODE 落單都有好多其他野食, D 炸物一流! 好中意佢既麥樂雞! 今餐真係大滿足!

2025-04-08 348 瀏覽
呢日黎到調景嶺呢間牛摩打邊爐, 真係好出色! 我地叫左LV. 4 特級牛小排餐! D 肉真係好高質! 佢出面都有好多飲品機同埋罐裝野飲,仲有無糖茶添! 一D都唔驚加重負擔! 同埋佢仲可以一人一鍋! 我地揀左要壽喜燒湯底同埋沙嗲, 真係好香好好味! 出面仲可以拎丸同菜, 而電話就可以QR CODE落單, 有好多野食! 有炸物可以叫, 佢既餃子都好高質, 仲有雞皮餃子! 正! 好好食! 我地落完單其實D肉都好快就到! 真係好抵食, 仲要係黎足, 唔駛擔心唔夠時間食~!

2025-03-20 680 瀏覽
今天,我和老婆來到了調景嶺的牛摩餐廳享受晚餐。牛摩以即刨高質牛肉為主打,是一家日式火鍋放題專門店,提供不同級數的牛肉和海鮮,還有自助區供應各式火鍋配料、飲品和甜品,讓我們可以隨心所欲地選擇。這次我們選擇了安格斯保樂肩的90分鐘火鍋放題,我們的湯底選擇了港式特濃沙嗲湯,老婆則選了猪骨濃湯。湯底的香氣撲鼻而來,讓人食慾大開。肉類的選擇非常豐富,牛肩胛和牛舌切得特別薄,熟得快又不會油膩,口感極佳。除了牛肉,還有豬肉、雞肉和羊肉等多種選擇,每一種都令人垂涎。海鮮方面,大蝦、青口、帆立貝和蟹籽墨魚滑都非常新鮮,讓我們的火鍋更添美味。自助區還有各式蔬菜、菇類和丸類,甚至連壽司都能享用,真是多樣化的選擇。飲品方面,有很多不同的選擇,牛摩也提供多種自製醬料,還有幾款炸物供我們選擇。自助區的甜品也很吸引,特別是雪糕機,可以自己DIY雪糕,增添了用餐的樂趣。整體而言,這次的火鍋放題體驗非常滿足,無論是食材的新鮮度還是自助選擇的多樣性,都讓我們感到非常划算。這是一個與老婆共享美好晚餐的完美選擇!

二刷牛摩火鍋放題,之前係其他分店食過,今次見到屋企樓下開左間,又出左新肉---保樂肩,就去左一戰~食辣愛好者既我,今次叫左麻辣鴨血湯同關東風壽喜燒湯底,落單時店員好好咁介紹有咩set揀,最後都係揀番新出既set保樂肩第一次聽呢個肉名,店員好好咁同我地介紹左呢隻係咩肉~安格斯牛保樂肩原來即係安格斯牛肩部既肉,通常都有好多結締組織同埋脂肪,肉質會比較豐滿,一上碟已經睇到好明顯既大理石紋。因為多脂肪,食落都會比較嫩滑d,牛既味道好濃郁,呢個價錢試到唔同部位既牛肉,好抵 😛湯底推介兩者我會比較中意壽喜燒湯底,真心好飲壽喜燒湯底本身都係大路野,但佢同出邊其他餐廳既壽喜燒有d唔同,呢度係再甜多d,落埋其他肉同菜一齊煮泥食,其他野食都吸哂湯底既甜味,超正!由其係落油麥菜同娃娃菜,個湯底加哂分!麻辣鴨血湯既辣度剛剛好,如果可以再辣多d就更好~鴨血數量本身都好多,唔會有腥怪味。任叫肉類/配菜/熱食App裡面仲有好多唔同既肉類可以再揀,雞肉好嫩滑又唔會乾爭爭。最surprise係竟然仲有牛角飯,仲可以任加溫泉蛋,隻蛋既蛋黃味勁濃,撈飯/當醬汁都係好正!任叫小食我地仲叫左d炸物同枝豆,炸蠔好夠熱,超脆身,裡

湯底推介

任叫肉類/配菜/熱食

任叫小食
我地仲叫左d炸物同枝豆,炸蠔好夠熱,超脆身,裡面隻蠔大大隻又爆汁,係幾開胃同可以過下口癮。

難得調景嶺開左一間任食放題,呢個價錢質素仲要唔差,個set多野食,飽住肚咁走,野飲仲要有好多選擇,仲要有生可樂,推介推介 🤩

#台灣祭 #牛摩 #放題 #任食 #打邊爐 #優惠 #火鍋 #wagyumore #wagyumoreplus
2025-03-07 445 瀏覽
最近已經懶到連打邊爐都情願出面食,慳返唔使洗碗,牛摩永遠係快靚正之選。特級牛小排雪花好靚,有一定厚度有牛味,大大塊食落好有滿足感。 最重要係全晚叫咗幾輪水準都好穩定,每次出品都好靚。阿古豚梅肉以我平時只食日本豬黎講,認證係高質嘅豬肉,食到豬肉嘅清甜。海蝦新鮮爽甜,蟹籽墨魚滑足料彈牙。炸物幾有水準,洋蔥圈、雞皮餃子、地瓜球同炸芝士都熱辣辣好夠脆,encore咗幾round炸芝士。 私心推介沙嗲湯底,配炸響鈴真係一流。

海蝦新鮮爽甜,蟹籽墨魚滑足料彈牙。

2025-02-14 637 瀏覽
今日去左牛摩打邊爐,試咗佢哋嘅LV3阿古豚梅肉放題,CP值真係好高🤤環境方面,幾舒適,唔會太嘈,適合同朋友輕鬆聚吓。🍻 環境乾淨企理,服務員都好殷勤,加湯都幾快手👏🏻一人一鍋嘅設計,乾淨衛生,而且可以自己控制火候同埋食嘅速度,幾方便!👍 湯底方面,我哋揀咗麻辣鴨血同壽喜燒。🌶麻辣鴨血,夠晒惹味!鴨血滑溜,麻辣湯底香氣撲鼻,食落夠晒過癮! 壽喜燒方面,🥚 湯底甜甜哋,好有日本風味🇯🇵,牛肉浸落去,吸收晒湯底嘅精華,入口嫩滑,鮮甜可口! 配埋蛋汁一齊食,更加滑溜!重點係個豚肉!🐷 阿古豚梅肉,入口即溶,肥瘦適中,油脂豐富但唔會覺得膩,每一舊都充滿肉汁,鮮甜味美!😋 放題款式都幾多選擇,除咗豚肉仲有好多其他肉類、海鮮同蔬菜🥬,選擇多多,啱晒大食之人!嘩!仲有沙冰🍧、芝麻糊🥣同爆谷🍿?! 呢個放題真係超乎想像! 加分加分!💯原本已經覺得阿古豚梅肉放題同一人一鍋已經好抵食,點知仲有呢啲意想不到嘅甜品同小食! 沙冰冰冰涼涼,打邊爐揀辣湯真係要飲冰!🧊 芝麻糊夠晒濃郁,甜而不膩!😋 爆谷鬆脆香口,啱晒做飯後甜品!🍿我食左2碟呀~~總括嚟講,牛摩嘅阿古豚梅肉放題性價比極高!💰 如果想食高質嘅豚肉放題,

總括嚟講,牛摩嘅阿古豚梅肉放題性價比極高!💰 如果想食高質嘅豚肉放題,呢間絕對係一個好選擇!💯 下次一定會再encore!🥳
麻辣鴨血湯底
壽喜燒湯底
阿古豚梅肉
2025-02-10
麻辣鴨血湯底
壽喜燒湯底
阿古豚梅肉
2025-01-20 865 瀏覽
上星期轉涼,好適合打邊爐~如果想平平哋又食到邊爐放題,就好適合去牛摩~雖然肉質唔算最高級,但CP值都幾高!我哋要咗精選牛肩胛套餐,晚市90分鐘都係$208咋😆肉類嘅選擇唔算多,但佢哋嘅牛肩胛同牛舌都ok,切得好薄,好容易熟又唔會膩~除咗牛肉之外,仲有豬肉雞肉同羊肉😚海鮮嘅種類都有幾款~魷魚圈唔錯!之後仲有幾款炸物可以選擇,外面自助區又有甜品,仲可以用雪糕機自己支雪糕DIY,又有菜可以拎,整體嚟講都幾抵😝

2024-12-26 1222 瀏覽
冬天就係會想打邊爐暖笠笠咁(雖然一年四季都想XD)可以每人一鍋同埋唔同湯底好開心揀咗港式特濃沙嗲湯同埋關東風壽喜燒湯,仲有一隻生蛋其他湯底都勁吸引…係門口猶豫咗一陣套餐就係LV2. 精選牛肩胛裝修好靚,每張枱都好闊坐得好舒服而且卡位仲有間板擋住,私隱度勁高牆上嘅卡通好可愛啊~但第一時間當然就衝出去拎野食先啦火鍋區有好多種菜蔬最特別係丸類有款貓貓肉球丸,係流心黑椒芝士丸唔止可愛仲好好食腐皮福袋入面係年糕,腐皮吸晒湯好甜而年糕夠晒煙韌依兩樣都必拎﹗首先一碟牛肩胛同埋湯一齊送上色澤好靚一淥就食得好夠牛味又唔韌最讚係湯底兩款都好夠味好濃港式特濃沙嗲湯有好多花生碎一齊,好香好惹味關東風壽喜燒湯夠甜,加埋生蛋黃點肉食超好味﹗蛋白當然比我地放入鍋內,變成甜甜地嘅蛋花一定要加公仔麵,超好食其他肉類、海鮮同炸物都係手機落單除咗牛肩胛仲有好多款野食有豚肉、雞外,仲有少見嘅牛舌、羊肉卷炸物每樣都好出色好好食,即炸即上枱飲品有好多種類,居然連生可樂都有而最估唔到就係,連甜品都超級出色﹗泡芺有兩種,淺色山嘅裡面係雪糕超好食……﹗芝麻糊好濃郁好好食仲可以自己裝軟雪糕,勁多配料可以加記得一定要預時間同胃比甜品﹗
冬天就係會想打邊爐暖笠笠咁(雖然一年四季都想XD)
可以每人一鍋同埋唔同湯底好開心
揀咗港式特濃沙嗲湯同埋關東風壽喜燒湯,仲有一隻生蛋
其他湯底都勁吸引…係門口猶豫咗一陣
套餐就係LV2. 精選牛肩胛
裝修好靚,每張枱都好闊坐得好舒服
而且卡位仲有間板擋住,私隱度勁高
牆上嘅卡通好可愛啊~
但第一時間當然就衝出去拎野食先啦
火鍋區有好多種菜蔬
最特別係丸類有款貓貓肉球丸,係流心黑椒芝士丸
唔止可愛仲好好食
腐皮福袋入面係年糕,腐皮吸晒湯好甜而年糕夠晒煙韌
依兩樣都必拎﹗
首先一碟牛肩胛同埋湯一齊送上
色澤好靚
一淥就食得
好夠牛味又唔韌
最讚係湯底
兩款都好夠味好濃
港式特濃沙嗲湯有好多花生碎一齊,好香好惹味
關東風壽喜燒湯夠甜,加埋生蛋黃點肉食超好味﹗
蛋白當然比我地放入鍋內,變成甜甜地嘅蛋花
一定要加公仔麵,超好食
其他肉類、海鮮同炸物都係手機落單
除咗牛肩胛仲有好多款野食
有豚肉、雞外,仲有少見嘅牛舌、羊肉卷
炸物每樣都好出色好好食,即炸即上枱

飲品有好多種類,居然連生可樂都有
而最估唔到就係,連甜品都超級出色﹗
泡芺有兩種,淺色山嘅裡面係雪糕
超好食……﹗
芝麻糊好濃郁好好食
仲可以自己裝軟雪糕,勁多配料可以加
記得一定要預時間同胃比甜品
2024-12-23
2024-12-17 973 瀏覽
之前已經食過牛魔,最近天氣凍,又再嚟食!晚市放題性價比真係高。 咁我揀左最抵食果個餐,有牛有豬有雞,好夠食!都係 178任食。叫咗個蕃茄薯仔湯同埋壽喜燒湯。 蕃茄薯仔湯好濃郁,好重蕃茄味,淥完啲肉可以唔使點豉油,直接食都得。 啲肉全部都好切得好薄,淥一淥就食得,正雞好滑身,有雞味,但係都要點豉油。 雖然我嗌咗最平嗰個餐,但其實牛嘅質素都唔差嘅。 我最鍾意係佢哋個溫泉蛋,個蛋黃啱啱好,少少實心,好香蛋味!用嚟配牛肉同豬肉都好好食。今日仲有皮蛋餡嘅牛丸,好特別嘅味道。仲有羅勒芝士流心丸,又係出面冇見過嘅丸,味道都幾得意好食。 呢度上菜都快,侍應加湯都加得好密。 今次仲有芝麻糊,唔太甜幾濃芝麻味,好食。冬天打邊爐真係好正。 同埋平平哋,又可以任食。 女仔食得唔太多嘅話,其實嗌最平嗰個餐已經夠。 因為牛嘅質素都OK。

雞好滑身,有雞味,但係都要點豉油。

呢度上菜都快,侍應加湯都加得好密。
今次仲有芝麻糊,唔太甜幾濃芝麻味,好食。

2024-12-11 777 瀏覽
冬天最愛打邊爐的我,今日嚟到調景嶺都會駅的牛摩呢度裝潢簡潔而不失溫馨座位寬闊舒服店內還播放着輕鬆的音樂😊因為一人一鍋的形式,我們選了博多美人骨膠原啫喱雞白湯和關東風壽喜燒湯底、LV.3阿古豚梅肉👍各款肉類質素都唔錯,LV.3就可品嚐到星級牛肌腹、精選牛肩胛、牛舌、羊肉卷、阿古豚梅肉等等,全部都好新鮮美味,另外還有不少熟食任點😋出面還有大量不同種類的蔬菜、菇類和丸類,連壽司都有提供👏仲有各種飲品,甜品和多種自製醬料✨最後還可以自己整雪糕添😄

冬天最愛打邊爐的我,今日嚟到調景嶺都會駅的牛摩
呢度裝潢簡潔而不失溫馨
座位寬闊舒服
店內還播放着輕鬆的音樂😊

出面還有大量不同種類的蔬菜、菇類和丸類,連壽司都有提供👏
仲有各種飲品,甜品和多種自製醬料✨
最後還可以自己整雪糕添😄
2024-12-10