《Gram Cafe & Pancakes - 尖沙咀》呢間主打梳乎厘Pancake 既餐廳之前喺東京食過一次,黎左香港之後都只係試過一次咁大把🤭因為香港太多甜甜選擇啦😂不過今次同我朋友喺開The One行街,想食少少甜野下就去左呢度黎個甜品Break💁🏻‍♀️西瓜雪花冰 $98當日天氣巨熱,食冰就最好不過啦🥰西瓜係解暑良品,呢度既雪花冰用牛奶同雲尼拿雪糕做冰底,上層既西瓜爽甜而下面既冰就係香滑重奶味的,層次感豐富👍🏻重點係解暑呀💁🏻‍♀️紫薯火山流漿班戟 $118今次試下佢新推出既紫薯味pancake,兩件pancake 入面夾住左厚厚既紫薯蓉,外面再淋滿左一陣好濃味既紫薯奶蓋忌廉,整體味道幾balance😻好彩我地係兩個人Share,因為食到中段其實就會有少少膩,配番杯靚咖啡就perfect 啦
《Gram Cafe & Pancakes - 尖沙咀》

💁🏻‍♀️西瓜雪花冰 $98