2025-01-27 0 瀏覽
知道朋友想食新加坡菜,我就帶她來到這間A.T.A.S給她試試,結果她對這間餐廳讚口不絕。🥢 囉喏 Rojak我朋友睇餐牌時見到有Rojak, 就即刻話想食,她說她在新加坡時食過這道菜,但香港嘅餐廳未見過,於是我們就點咗這道餐前小食。原來Rojak分別有青蘋果粒、沙葛粒、豆卜和油炸鬼,再混埋特製嘅醬料,最後還撒上花生碎,整體口感非常清新,甜中帶酸,又有微微嘅辣味和花生的香脆,夠晒正宗。🥢 麥片老虎蝦有6隻超大嘅老虎蝦,每隻都包裹著厚厚麥片,炸到很酥脆,蝦肉夠鲜嫩Q弹,麦片又夠乾身兼且味道夠清甜。🥢 辣椒蟹忌廉醬意大利蛋麵呢碟係餐廳嘅新菜品,帶有fusion風味。有2隻超大兼彈牙嘅老虎蝦伴著辣椒蟹濃郁醇厚嘅醬汁,甜中帶辣,鮮香四溢。而意大利闊面煮到軟硬適中,每條麵條都能掛滿醬汁嘅精華。🧉 美祿爆炸呢個飲品絕對係必點之選,單睇外型已經夠晒吸睛,飲品充滿美祿波波,重加埋一塊OREO和滿滿嘅美祿粉,絕對能滿足喜愛美祿嘅我。🧉 美祿馬丁尼我朋友叫咗個美祿馬丁尼,美祿粉融入馬丁尼,呢個概念夠晒創意,美祿粉嘅濃郁融入咗馬丁尼嘅清爽。
🥢 囉喏 Rojak
🥢 麥片老虎蝦
🥢 辣椒蟹忌廉醬意大利蛋麵
呢碟係餐廳嘅新菜品,帶有fusion風味。
🧉 美祿爆炸
🧉 美祿馬丁尼