2024-06-03 11 瀏覽
呢個係一個驚喜滿滿嘅美食盛宴!每一道菜式都展現咗廚師嘅出色手藝。首先話嚟,郎薩招火山骨烤得又脆又嫩,肉質實在肥美,蘸埋濃郁嘅醬汁,更加香濃入味。呢道創意菜式不但賞心悅目,味道亦出眾。接下來就係酸辣鳳爪,皮脆肉嫩,辣味剛剛好,自家調製嘅醬汁帶來清新嘅感覺。做為下酒菜,絕對係絕配。烤珍寶手臂大頭蝦就係呢次盛宴嘅焦點所在。每隻蝦都有手臂咁粗,烤到外脆內彈牙,鮮甜多汁。配上檸檬汁和蒜泥,清新可口,可謂視覺和味覺嘅雙重饗宴。蝦頭油大蝦炒金邊粉亦非常實在。大蝦鮮嫩多汁,蝦頭提供咗濃郁嘅湯頭,浸透咗蝦汁嘅金邊粉Q彈有勁,簡直係絕配。最後,鳳凰鴨屎香茶為呢頓大餐畫上完美句號。濃郁嘅茶香配上獨特嘅鴨屎香,入口順滑,回味悠長。做為餐後飲品,絕對係不錯嘅選擇。總括來說,呢個係一個無法忘懷嘅美食盛宴,每道菜式都各具特色,令人讚嘆廚師嘅出色手藝。如此可口嘅佳餚,實在係美味至極!